Дружина Бабченка розкрила інтригуючі подробиці "вбивства" її чоловіка (відео)

Дружина російського журналіста Аркадія Бабченка розповіла про деталі інсценування його вбивства.

Дружина російського журналіста Аркадія Бабченка Ольга розповіла, як вони дізнались про те, що на її чоловіка готується замах і як відбувався весь процес інсценування вбивства. Про це вона розповіла в інтерв’ю BBC. Спочатку Ольга поділилась своїми емоціями після того, як дізналась від чоловіка, що на нього готується замах, повідомляють Патріоти України.

"Звичайно, перше враження, перша емоція, яку я відчула - не шок. Це був страх, жахливий страх. Хотілося втекти, сховатися, схопити чоловіка, дитину і просто втекти кудись далеко на безлюдний острів. Я запитала: "Що будемо робити"? Аркадій, не замислюючись, відповів, що ухвалив рішення: "Будемо ловити гадів". Ось так і сказав: "Я хочу їх зловити", - розповіла жінка.

За її словами, після такої звістки вони кілька ночей не спали, навіть боялись вийти до магазину, адже вважали, що за ними вже слідкують. Після того їх з Аркадієм познайомили з "кілером" Олексієм Цимбалюком, який мав здійснити вбивство журналіста, однак замість цього розповів про цей замах Службі безпеки України.

"Ми коли зустрілися з Цимбалюком, звичайно ж, я спочатку була в сум'ятті. Від хвилювання. Тоді як він дуже цікавий такий чоловік, викликає посмішку. Я посміхалася. Мені радісно від того, що він порядний і що мій чоловік живий завдяки йому . Звичайно, я турбувалася про те, як він потім буде пояснювати своїм замовникам, чому Аркадій живий. Звичайно, я переживала. А раптом його вб'ють? А раптом з ним щось трапиться? Безумовно. Так, було страшно за нього, тому я запитала у нього: "А як же ви будете далі? А що ви їм скажете? "У відповідь він тільки посміхнувся. "Розберуся", - каже", - підкреслила Ольга.

Коли СБУ запропонувала рятувати Аркадія саме інсценуванням вбивства, то його дружина неодноразово намагалась пропонувати інші варіанти, будь-які інші виходи. Але українські спецслужби, окрім інсценування, іншого виходу не бачили. Після того Ольга розповіла, як саме відбувався процес "вбивства" у той день.

"Кілер молодець, він, звичайно, розрядив обстановку, каже: "Доброго здоров'ячка". На що ми йому відповіли: "І вам не хворіти". Так, трошки розрядив обстановку. Нерви були на межі: ми розуміли, що все, процес не зупинити. Він розрядив обстановку, дав нам дві хвилини перепочити", - зазначила дружина журналіста. За її словами, першим до неї прийшов Айдер Муждабаєв, друг Аркадія та заступник директора телеканалу ATR, де працює Бабченко. "Він плакав як дитина, у якого на очах убили маму. Я не бачила, щоб чоловік так плакав. Він просто вив. І просив у мене пробачення. Так, він вважав, що це він винен - він умовив Аркадія залишитися в Києві, він відчував себе винним. Це була найважча частина всієї спецоперації", - розповіла Ольга. Вона зазначила, що за емоціями це було набагато складніше ніж тоді, коли Аркадій вперше розповів, що на нього готується замах.

"Дивитися, як чоловіки переживають втрату, втрату близького друга - це неможливо. І ти розумієш, що ти знаєш: "він живий", і ти не можеш сказати. Нестерпно! Не дай бог нікому таке пережити. Нікому ... Я заздрила Аркадію. Думала, він зараз, напевно, в своєму відносно спокійному світі, а я повинна бути в цій агонії. В центрі подій. Тому що в цей момент всі були сконцентровані, звичайно, на мені", - підкреслила жінка.

Вона також розповіла, що наразі вони не почуваються у безпеці. За словами жінки, наразі вони, звичайно, перебувають у захищеному місці, але одного ж разу доведеться вийти з цієї території під охороною. Нагадаємо, ввечері 29 травня у Києві поліція повідомила про нібито замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги. Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Прізвище чоловіка назвав Шевченківський райсуд столиці - ним виявився Борис Герман.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що існує список журналістів, яким загрожує смерть від рук замовлених Росією кілерів. Пізніше ЗМІ опублікували список із 47 журналістів і блогерів, які нібито за даними СБУ, яких Кремль рано чи пізно мав усунути.

Згодом "кілер" Олексій Цимбалюк зізнався, що підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман під час підготовки до злочину називав 60 «цілей» в Україні, які мали бути ліквідовані. Генпрокурор Луценко у Брюселі пояснив мету даної операції.


Опублікував: Тетяна Ісічук

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...