Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт булочок із корицею, які своїм смаком і ароматом навряд чи залишать когось байдужим. Рум'яні, запашні, апетитні булочки з корицею сподобаються вам і вашим гостям.
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 200 мл молока;
- 100 г вершкового масла;
- 10 г дріжджів;
- 100 г цукру;
- 1 яйце;
- 2 ст. ложки кориці;
- щіпка солі.
Приготування:
1. Розведіть у теплому молоці 1 ст. ложку цукру, дріжджі, 1 ст. ложку борошна і залиште на 15-20 хвилин.
2. Додайте в опару борошно, сіль, потім 3/4 м'якого вершкового масла і замісіть тісто. Тісто має вийти м'яким і ніжним.
3. Залиште тісто під плівкою в теплому місці на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.
4. Змішайте корицю з цукром.
5. Готове тісто ще раз обімніть руками і розкачайте у пласт прямокутної форми.
6. Відступіть 1 см від одного краю тіста і рівномірно змастіть всю поверхню тіста розтопленим вершковим маслом, що залишилося, і посипте сумішшю кориці з цукром.
7. Згорніть тісто в рулет, зліплюючи залишений не змащеним маслом край.
8. Наріжте рулет на однакові по товщині булочки.
9. Викладіть булочки з корицею на застелене папером для випікання і змащене маслом деко на відстані приблизно 5 см одну від одної, щоб при випіканні булочки не злиплися.
10. Накрийте булочки рушником і залиште на 20-30 хвилин для підйому. Потім змастіть кожну булочку збитим яйцем.
11. Випікайте булочки з корицею у розігрітій до 200-210°С духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Прадавці записи та археологічні дослідження свідчать, що в період своєї найбільшої могутності, 2,7 - 2,3 тисячі років тому, скіфські царі контролювали ключові торговельні артерії, які з’єднували територію сучасної України з Близьким та Середнім Сходом ...
Ввечері 12 липня Харків накрила сильна злива з грозою, через негоду постраждали чотири людини, сильний вітер повалив багато дерев та кілька електроопор і пошкодив дахи будинків. Про постраждалих повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передают...