Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт булочок із корицею, які своїм смаком і ароматом навряд чи залишать когось байдужим. Рум'яні, запашні, апетитні булочки з корицею сподобаються вам і вашим гостям.
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 200 мл молока;
- 100 г вершкового масла;
- 10 г дріжджів;
- 100 г цукру;
- 1 яйце;
- 2 ст. ложки кориці;
- щіпка солі.
Приготування:
1. Розведіть у теплому молоці 1 ст. ложку цукру, дріжджі, 1 ст. ложку борошна і залиште на 15-20 хвилин.
2. Додайте в опару борошно, сіль, потім 3/4 м'якого вершкового масла і замісіть тісто. Тісто має вийти м'яким і ніжним.
3. Залиште тісто під плівкою в теплому місці на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.
4. Змішайте корицю з цукром.
5. Готове тісто ще раз обімніть руками і розкачайте у пласт прямокутної форми.
6. Відступіть 1 см від одного краю тіста і рівномірно змастіть всю поверхню тіста розтопленим вершковим маслом, що залишилося, і посипте сумішшю кориці з цукром.
7. Згорніть тісто в рулет, зліплюючи залишений не змащеним маслом край.
8. Наріжте рулет на однакові по товщині булочки.
9. Викладіть булочки з корицею на застелене папером для випікання і змащене маслом деко на відстані приблизно 5 см одну від одної, щоб при випіканні булочки не злиплися.
10. Накрийте булочки рушником і залиште на 20-30 хвилин для підйому. Потім змастіть кожну булочку збитим яйцем.
11. Випікайте булочки з корицею у розігрітій до 200-210°С духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Заступником директора з наукової роботи Інституту демографії та досліджень якості життя імені Михайла Птухи НАН України Олександр Гладун вважає, що виїзд молодих чоловіків за кордон негативно вплине на демографічну ситуацію. Про це він сказав в інтерв’...
Від 1 жовтня українці, які мешкають у Польщі, можуть опинитися під загрозою серйозних покарань за керування автомобілем. Причина в тому, що закінчує дію спеціальна постанова, яка дозволяла користуватися українськими водійськими посвідченнями на територ...