Дуже смачно! Як приготувати квашену капусту в банці (рецепт)

Цей рецепт квашення капусти ідеально підходить для умов міської квартири - приготували одну порцію і зберігайте в холодильнику, місця займає небагато і під рукою завжди смачна і відмінна закуска. Капуста виходить хрусткою, соковитою і, як правило, з'їдається дуже швидко, повідомляють Патріоти України.

Інгредієнти:

- капуста білокачанна 2,5 кг;

- морква 1 шт. (150 г);

- лавровий лист 2 шт.;

- запашний перець горошком 5-6 шт.;

Для розсолу:

- вода 1 л.;

- сіль 1,5 ст. л.;

- цукор 1,5 ст. л.

Приготування:

1. Шинкуємо капусту.

2. Натираємо на крупній тертці моркву і додаємо до капусти.

3. Розламуємо на шматочки лавровий лист, додаємо запашний перець горошком і все перемішуємо.

4. Тісно вкладаємо капусту в 3-х літрову банку.

5. Готуємо розсіл: воду з сіллю і цукром доводимо до кипіння і залишаємо остигати.

6. Заливаємо капусту остиглим розсолом і залишаємо в теплому місці.

7. У процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Рекомендовано банку ставити в широку ємність, тому що розсіл з банки може витікати.

8. На третій день капуста готова, закриваємо банку кришкою і відправляємо зберігатися в холодильник.

Смачного!

Джерело: chef.com.ua

Мобілізація без ВЛК: Українцям пояснили, чи має ТЦК таке право

вівторок, 23 грудень 2025, 18:31

Перед мобілізацією військовозобов’язаного громадянина обов’язково мають відправити на військово-лікарську комісію. Якщо ж цього не відбулося, то він може оскаржити таке рішення, але у встановлений законом строк. Про це на порталі "Юристи.UA" написав ад...

Зимової казки не буде? Синоптикиня Діденко розповіла, якою буде погода на Святвечір та Різдво

вівторок, 23 грудень 2025, 17:44

На Святвечір та Різдво, 24-25 грудня, в Україні очікується справжнє зимове похолодання. Прогнозом поділилась синоптикиня Наталка Діденко,передають Патріоти України. Вночі температура в більшості регіонів опуститься до -9-12 градусів, а вдень буде трима...