Дуже смачно! Як приготувати квашену капусту в банці (рецепт)

Цей рецепт квашення капусти ідеально підходить для умов міської квартири - приготували одну порцію і зберігайте в холодильнику, місця займає небагато і під рукою завжди смачна і відмінна закуска. Капуста виходить хрусткою, соковитою і, як правило, з'їдається дуже швидко, повідомляють Патріоти України.

Інгредієнти:

- капуста білокачанна 2,5 кг;

- морква 1 шт. (150 г);

- лавровий лист 2 шт.;

- запашний перець горошком 5-6 шт.;

Для розсолу:

- вода 1 л.;

- сіль 1,5 ст. л.;

- цукор 1,5 ст. л.

Приготування:

1. Шинкуємо капусту.

2. Натираємо на крупній тертці моркву і додаємо до капусти.

3. Розламуємо на шматочки лавровий лист, додаємо запашний перець горошком і все перемішуємо.

4. Тісно вкладаємо капусту в 3-х літрову банку.

5. Готуємо розсіл: воду з сіллю і цукром доводимо до кипіння і залишаємо остигати.

6. Заливаємо капусту остиглим розсолом і залишаємо в теплому місці.

7. У процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Рекомендовано банку ставити в широку ємність, тому що розсіл з банки може витікати.

8. На третій день капуста готова, закриваємо банку кришкою і відправляємо зберігатися в холодильник.

Смачного!

Джерело: chef.com.ua

При заході на посадку: У катастрофі МіГ-29 загинув український пілот

субота, 23 серпень 2025, 9:17

У ніч проти 23 серпня під час заходу на посадку після виконання бойового завдання загинув пілот винищувача МіГ-29, майор Сергій Вікторович Бондар, передають Патріоти України з посиланням на Повітряні сили ЗСУ. "При заході на посадку, загинув пілот вини...

В Українських Карпатах з'явилося нове озеро (відео)

субота, 23 серпень 2025, 9:08

Озеро Негрове, розташоване у Карпатах, утворилося між горами Велика Сивуля і Лопушна через людську діяльність. В українських Карпатах, за різними оцінками, налічується приблизно від 30 до 40 високогірних озер. Далеко не всі озера є на картах, а також н...