Дуже смачно! Як приготувати равіолі з гарбузом (фото)

Відомий український кулінар-реформатор Євгеній Клопотенко поділився рецептом цікавого варіанту італійської страви равіолі - з гарбузом, повідомляють Патріоти України.

"Сьогодні я пропоную вам зробити кулінарну трансформацію одного дуже популярного італійського блюда - равіолі. Замість традиційної рікотти або м'ясної начинки ми приготуємо равіолі з гарбузом, а соус я пропоную приготувати на основі вершкового і оливкового масла з пікантними каперсами. Повірте, це чудово!", - написав кухар в своєму блозі.

Інгредієнти:

  • 200 г - гарбуз
  • За смаком - сіль, перець
  • 100 г - борошно
  • 1 шт. - жовток
  • 1 щіпка - сіль
  • 50 г - вершкове масло
  • 50 мл - оливкова олія
  • 1 ст. л. - каперси
  • 100 г - цукіні

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Гарбуз почистіть і поріжте кубіками невеликого розміру. Викладіть на деко, полийте оливковою олією і запікайте протягом 20-25 хвилин, поки гарбуз не стане м'ягким.

Готовий гарбуз перекладіть у невелику кастрюлю і перебийте за допомогою бленедера до однорідної консистенції. Потім добавте сіль і перець за смаком.

Для того, щоб приготувати тісто: змішайте борошно з жовтком, додайте дрібку солі і трохи води. Потім добре вимісіть його, тонко розкачайте і розріжте ножем на невеликі квадратики однакового розміру.

Викладіть невелику кількість гарбузового пюре на квадратик тіста, загорніть його навпіл у вигляді трикутника і зімкніть края, щоб отримати равіолі класичної форми. Відварюйте їх в підсоленій киплячій воді протягом 2 хвилин.

Далі приготуйте соус: змішайте у невеликій мисці 50 мл оливкового і 50 г вершкового масла з 1 ст. л.каперсів і проваріть на маленькому вогні протягом декількох хвилин. Готові равіолі дістаньте із води і викладіть у глибоку тарілку. Полийте їх соусом і добавте дрібно порізані цукіні.

Ближчий до предків-динозаврів ніж решта? Який птах вважається найсмердючішим у світі і яка його особливість ставить орнітологів у ступор

п’ятниця, 5 грудень 2025, 6:59

Амазонський гоацин — один із найдивніших птахів світу, відомий різким запахом, схожим на коров’ячий гній. Його незвичайна травна система ферментує листя, через що він вважається «найсмердючішим птахом» регіону. Саме ця особливість дозволяє йому виживат...

Зовнішність vs характер: Дослідження показало, як чоловіки та жінки вибирають партнера для стосунків

п’ятниця, 5 грудень 2025, 6:51

На початковій стадії стосунків зовнішній вигляд і краса партнерів відіграють ключову роль у формуванні інтересу один до одного. Однак для справжніх глибинних стосунків важливішими є доброта, співчуття, чесність, сумісність і відчуття поряд з партнером,...