Відомий український кулінар-реформатор Євгеній Клопотенко поділився рецептом цікавого варіанту італійської страви равіолі - з гарбузом, повідомляють Патріоти України.
"Сьогодні я пропоную вам зробити кулінарну трансформацію одного дуже популярного італійського блюда - равіолі. Замість традиційної рікотти або м'ясної начинки ми приготуємо равіолі з гарбузом, а соус я пропоную приготувати на основі вершкового і оливкового масла з пікантними каперсами. Повірте, це чудово!", - написав кухар в своєму блозі.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Гарбуз почистіть і поріжте кубіками невеликого розміру. Викладіть на деко, полийте оливковою олією і запікайте протягом 20-25 хвилин, поки гарбуз не стане м'ягким.
Готовий гарбуз перекладіть у невелику кастрюлю і перебийте за допомогою бленедера до однорідної консистенції. Потім добавте сіль і перець за смаком.
Для того, щоб приготувати тісто: змішайте борошно з жовтком, додайте дрібку солі і трохи води. Потім добре вимісіть його, тонко розкачайте і розріжте ножем на невеликі квадратики однакового розміру.
Викладіть невелику кількість гарбузового пюре на квадратик тіста, загорніть його навпіл у вигляді трикутника і зімкніть края, щоб отримати равіолі класичної форми. Відварюйте їх в підсоленій киплячій воді протягом 2 хвилин.
Далі приготуйте соус: змішайте у невеликій мисці 50 мл оливкового і 50 г вершкового масла з 1 ст. л.каперсів і проваріть на маленькому вогні протягом декількох хвилин. Готові равіолі дістаньте із води і викладіть у глибоку тарілку. Полийте їх соусом і добавте дрібно порізані цукіні.
Прадавці записи та археологічні дослідження свідчать, що в період своєї найбільшої могутності, 2,7 - 2,3 тисячі років тому, скіфські царі контролювали ключові торговельні артерії, які з’єднували територію сучасної України з Близьким та Середнім Сходом ...
Ввечері 12 липня Харків накрила сильна злива з грозою, через негоду постраждали чотири людини, сильний вітер повалив багато дерев та кілька електроопор і пошкодив дахи будинків. Про постраждалих повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передают...