Два кілограми дров замість літри бензину: Мешканець Кривого Рогу створив унікальне авто

Поки світ переходить на електромобілі, українець вирішив поїхати своїм шляхом.

У тому, що його старенький УАЗ їздить не на бензині, а на дровах, житель Кривого Рогу Юрій Колесник не бачить нічого надприродного. Мовляв, просто вдосконалив газогенераторну установку - таке за кордоном давно не в дивину, передають Патріоти України з посиланням на "КП в Україні".

Бочка-котел, яка встановлена на автомобілі, працює за принципом чайника, в який закинули багато дров і поставили на вогонь.

"Звичайний газогенератор за рахунок згорання твердого палива виділяє так званий піролізний, або деревний, газ, який йде на обігрів. У мене ж він спрямований на двигун. Однак, крім газу, виділяються ще і смоли, які двигун швидко "вбивають". Я зменшив кількість шкідливих викидів, а ще збільшив калорійність, вважай ефективність, газу на 30%", - пояснює Юрій.

На "доопрацювання" установки пішло близько місяця, хоча ідея перевести УАЗ на дрова зріла давно. Тепер винахідник використовує автомобіль для господарських потреб. Замість літра бензину "заправляє" його двома кілограмами дров. Правда, поліна повинні бути подрібнені до потрібного розміру. Так що ефектного запихування колод "в топку" не продемонструєш.

Однієї заправки вистачає, щоб проїхати 30 кілометрів. У машині завжди є запасна "каністра" дров.

Винахідник стверджує: штрафів за свою технічну установку не боїться, газ в ній не під тиском. Патентувати розробку не має наміру, оскільки має в активі винахід цікавіше - систему "термос-утеплення", яка суттєво допомагає економити на опаленні будинку.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...