Дві доньки Владислави Трохимчук відправлені до патронатної сім'ї, поки йде слідство

Старшу з них хоче забрати "бабуся", сина якої (першого чоловіка Влади) позбавляють батьківських прав через наркотики, а саму цю "бабусю" більшість знайомих та родичів і вважає вбивцею дитини.

Влада Трохимчук. Фото: "Вконтакте"

Дворічній дівчинці Ані, яка вижила після того, як її залишили з однорічним братиком самих в квартирі на дев'ять днів, стало краще. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Версія слідства, що дітей залишила вдома мати, хитається під суспільною реакцією: люди впевнені, що у всьому винна бабуся, тобто колишня свекруха Владислави, яка ненавиділа невістку та її дітей. Так кажуть і ті, що знали сім'ю особисто, і ті, що бачили їх рідко. Бо Влада та її родичі достеменно знають - саме зі свекрухою за вимогою жінки та соцопіки Влада лишила старших дітей, поки вони хворіли, а вона мала годувати місячну молодшу дитину.

"Її життю не загрожує нічого, вона видужує, додає у вазі. Біля неї знаходиться індивідуальна няня, яка буде займатися і виконувати всі покладені лікарські призначення", - пояснила заступник головного лікаря Київської міської дитячої клінічної лікарні Альбіна Анісімова.

Аню перевели в звичайну одномісну палату з реанімації. При ній намагаються не згадувати про маму, тата і загиблого братика. Зараз дівчинка перебуває в ізоляції від інших людей за порадою психологів. Ані і її двомісячної сестрі Соні знайшли патронатну сім'ю, де вони будуть жити, поки вирішується питання з батьківськими правами батька і матері.

"Вони пройшли вже навчання, підписали договір. Це не дитячий будинок сімейного типу, це невелика сім'я. Там будуть знаходитися наші діти. Ми плануємо дві дівчинки влаштувати разом", - говорить керівник служби у справах дітей Голосіївського району столиці Ірина Антошко.

"Вони не виступають в ролі батьків. Тобто чітко підписаний договір, як вони повинні себе вести. Щоб дитина до них не прив'язувався", - додали чиновники. При цьому Антон, нинішній чоловік Владислави, повинен довести батьківство на наймолодшу дитину.

А цього тижня служба у справах дітей подає позов до суду про позбавлення батьківських прав матері і батька старшої дочки і померлого хлопчика. Але адвокат Владислави вже подав апеляцію на обраний судом запобіжний захід і вимагає, щоб стан його клієнтки досліджувала судово-психологічна експертиза. "Версія слідства, що саме вона залишила дитину, але вона дійсно залишала тих дітей? Найпростіше зробити її у всьому винною", - влучно говорить юрист Михайло Федоренко.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...