Дві тисячі трояндових кущів! Мережу вразив неймовірний сад в унікальному маєтку (фото)

У британському маєтку Гоптон-холл у графстві Дербішир ростуть 2 тис. кущів троянд 23 сортів. Жарка суха погода, від якої потерпає країна, стала сприятливою для буйного цвітіння цих рослин, повідомляють Патріоти України.

Власниця Джулі Томас каже, що квіти мають кращий вигляд, ніж будь-коли. Троянди мають корінь, який сягає близько 1 м в глибину, щоб дістатися до вологи.

"З того часу, як почалася жарка посушлива погода, ми їх навіть не поливали. Все що доводиться робити – це зрізати зав'ялі квіти", - каже Джулі. Разом з чоловіком, колишнім ІТ-спеціалістом на пенсії, купила маєток 8 років тому.

На той час сад був занедбаним насипом землі, пригадує. Першу троянду садівник посадив 2003-го. Серед сортів троянд, які ростуть зараз - Blessing, Queen Elizabeth Birthday Girl, Moment In Time і Indian Summer.

Холодна цьогорічна зима у Британії убила шкідників. А через відсутність вітру та дощів квіти мають гарніший вигляд – опади їх лише пошкоджують, пояснюють експерти.

"Якщо спробуєте викопати троянду, то побачите, що коріння є надзвичайно сильними та глибокими, оскільки воно шукає вологу. Троянди також мають маленькі і глянцеві листя, які обмежують її втрату", - пояснює голова Королівської спілки садівників Гай Бартер.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...