Дика природа: BBC показав захоплюючий "трилер" про полювання мурашиних левів (відео)

Мурашині леви - ненажерливі комахоподібні істоти, які своєю ієрархією нагадують звичайних мурашок. Вони сліпі і для виявлення інших живих істот використовують феромони або звуки вібрацій.

Мураха потрапив в пастку. Скріншот.

Британський телеканал BBC зняв ролик про полювання мурашиних левів в пустелі Наміб. У ролику детально показано, як комахи будують пастки для своїх жертв, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Героєм відео стала мураха, що заблукала в пустелі і потрапила у глибоку вирву. Викопав її мурашиний лев - хижак із загону сітчастокрилих, що зарив своє тіло в піску так, що на поверхні залишилися лише його щелепи.

Коли мураха, що потрапила у пастку, спробувала вибратися, хижак почав вистрілювати в нього піском. Однак це не допомогло: комаха змогла втекти.

Поглиблення в піску служать для мурашиного лева будинком і ловчою ямою. Зазвичай діаметр воронок становить 5-8 сантиметрів. Під час успішного полювання мурашиний лев впорскує в тіло жертви отруту і травні соки і чекає, поки внутрішній вміст улову не перетравиться.


Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...