Дивовижна історія: Шестирічний хлопчик, який народився "без мозку", зумів "відростити" його і вже вчиться рахувати (фото, відео)

Коли його мати Шеллі Уолл була вагітна, лікарі п'ять разів пропонували їй зробити аборт, так як були впевнені, що дитина буде нежиттєздатною, або ж народиться з важкими психічними відхиленнями.

Британські ЗМІ розповідають дивовижну історію шестирічного хлопчика на ім'я Ной Уолл, який вижив наперекір долі, передають Патріоти України.

У хлопчика було діагностовано розщеплення хребта - Spina bifida, а також практично повністю був відсутній головний мозок - його у дитини було всього лише 2 відсотки від норми. Однак Шеллі і її чоловік Роб відмовилися переривати вагітність, оскільки вже були не молоді.

Ной і його батьки стали гостями телепередачі Good Morning Britain, ведучі якої назвали симпатичного малюка справжнім дивом. Зараз дитина веде досить активний спосіб життя. Він розмовляє, вчиться рахувати і навіть намагається займатися серфінгом. Як пише газета The Sun, обстеження показало, що дитина якимось дивним чином «відростила собі мізки» - за ці роки його головний мозок збільшився до 80 відсотків від нормального розміру.
За словами Роба, багато лікарів вважали, що у їх новонародженого сина мозок взагалі не розвинувся. Але деякі медики вважають, що мозок Ноя спочатку був сильно стиснутий, але потім поступово почав займати належне йому місце. І говорили, що через такі серйозні пошкодження Ной стане розумово відсталим у важкій формі: не буде бачити, чути, говорити і самостійно їсти. Але він все це може, і в цілому може вважатися майже здоровим. Хоча у нього і спостерігається затримка в розвитку.
Батьки багато часу приділяли своїй дитині. Вони звернулися в спеціалізовану клініку в Австралії, де розроблена програма тренування мозку, що поєднує фізіотерапію і когнітивні вправи. Після цього в стані Ноя намітився великий прогрес. І лікарі оцінюють його шанси вести повноцінне життя з оптимізмом.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...