Дивовижний фоторепортаж: Як готують до роботи китайських стюардес

У коледжі, який готує бортпровідників, вивчають етикет і ... бойові мистецтва.

Як готують до роботи китайських стюардес.Фото: zanimatelno.com.

Якщо раптом вам доведеться летіти з китайською авіакомпанією, гарненько придивіться до стюардес, які будуть наливати вам каву. Тільки уявіть, що за кожним жестом, за кожним рухом цих усміхнених дівчат стоять багатогодинні напружені тренування, з якими не так просто впоратися. Про те, як китайських бортпровідниць вчать тримати спину прямо, променисто посміхатися і при необхідності стояти за себе розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Це студентки коледжу цивільної авіації провінції Сичуань, майбутні бортпровідниці. Між зубів дівчат затиснуті звичайні дерев'яні палички. Відпрацьовуючи цю вправу, стюардеси вчаться тримати бездоганну посмішку. Журнал на голові - теж неспроста. Утримуючи його, дівчата тренують поставу.

А це - ще одна вправа для вироблення гарної постави - пляшка з мінеральною водою на голові. Щоб довести, що навик відпрацьований, стюардеса повинна балансувати з напоєм на голові протягом трьох хвилин.

Ще одна вправа на вироблення правильної постави та нейтральної пози «стоячи» - утримування аркуша паперу формату А4 між колін.

На всіх заняттях бортпровідники повинні бути одягнені строго за формою. Стосується це як дівчат, так і молодих людей. Чоловіки в Китаї не менш активно освоюють цю професію.

Етикет етикетом, а й про безпеку в коледжі не забувають. Цій темі присвячені окремі уроки, на яких бортпровідники навчаються, зокрема, прийомам кунг-фу і тхеквондо.

Частина занять з бойового мистецтва проходить на відкритому просторі і більше схожа на тренування солдатів, ніж на уроки бортпровідників.

Уроки на свіжому повітрі, зокрема, включають в себе рукопашний бій, подолання смуги перешкод та прийоми з холодною зброєю.

На випускному іспиті майбутню бортпровідницю, наприклад, обов'язково попросять розбити керамічну тарілку рукою з однієї спроби.

Навчати стюардес бойовим мистецтвам в Китаї почали в 2013 році після серій нападів на бортпровідників. Зокрема 18 липня 2013 року понад 30 пасажирів зламали двері в аеропорту і проникли на злітно-посадкову смугу. Інцидент стався після того, як було оголошено 7-годинну затримку вильоту через погодні умови.

Окрему увагу під час занять приділяють урокам по знешкодженню зловмисників. В умовах, максимально наближених до польотних, зрозуміло.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...