Ефективність не доведена: Супрун розвінчала міф про популярні в Україні ліки

Багато українців вірять у рекламу і купують сумнівні препарати.

Ілюстрація: antifashist.com

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що українські пацієнти купують ліки, більшість з яких не працює належним чином. На її думку, всьому виною реклама ліків, повідомляють Патріоти України.

"Реклама - поганий порадник. Особливо, коли це реклама ліків, а її бачить не фахівець сфери охорони здоров'я, а людина, яка шукає спосіб легкого і миттєвого одужання", написала чиновник у себе на сторінці в Facebook.

За її словами, більше 50% від усього ринку спожитих ліків у 2017 році становлять медикаменти без доведеної клінічної ефективності. З 10 найпопулярніших препаратів, які найчастіше купували українці, тільки 3 є препаратами, які відносяться до категорії основних лікарських засобів. Решта - симптоматичні і супутні препарати, або ж такі, які не мають достатньої бази ефективності.

І дізналися пацієнти про ці ліки саме з реклами. "Найгірше, що люди, які їх купували, могли відмовитися від дійсно необхідного лікування, адже за статистикою кожен другий пацієнт відмовляється від нього або відкладає його через брак коштів", - додала Супрун.

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...