Експерти попереджають: Українців неприємно вразять ціни на найпопулярніший продукт

Один із найпопулярніших продуктів харчування, без якого українці не уявляють своє меню, різко підскочить в ціні. Незабаром у більшості магазинів можна буде побачити на цінниках 26 гривень за десяток яєць, передають Патріоти України.

За словами експертів, лише за останні кілька днів яйця здорожчали на 6-7 гривень. Цю тенденцію можна пояснити здорожчанням зерна, яке в Україну імпортують. Тому курятину та яйця вигідніше експортувати за кордон за ті ж долари.

Виходить, що на український ринок постачають надлишкову продукцію, а ціна така, ніби її реалізують також за валюту.

До слова, українська курятина стає все популярнішою в Європі. Експорт за останній рік виріс на 42%. Яєць експортуємо на 37% більше у порівнянні з минулим роком.

Оскільки попит збільшився, ціна також не спішить падати.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...