Етапування вже не витримає: Стан Сенцова погіршився, українець відмовляється від госпіталізації, - адвокат

Схоже всі спроби, навіть в оточенні Путіна, розтлумачити кремлівському диктатору, що вигідніше амністувати українця ніж дочекатись його смерті виявилися марними. Процес запускався кілька разів, і весь час зупинявся через впертість недолугого «чекіста».

 Сенцов голодує майже три місяці


Стан українського політв'язня Олега Сенцова погіршується, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе після відвідування режисера в колонії, повідомляють Патріоти України.

За словами юриста, у його підзахисного знизився гемоглобін, розвинулася анемія, пульс низький, близько 40 ударів в хвилину. Дінзе підкреслив, що Сенцова двічі намагалися умовити їхати в лікарню через проблеми з серцем. Він відчуває слабкість у всьому тілі.

Адвокат також розповів, що український режисер проти переведення в громадянську лікарню міста, тому що "завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і найімовірніше, може тільки нашкодити йому".

У будь-яку іншу лікарню він також відмовляється їхати. За словами Дінзе, Сенцов може не витримати етапування і померти.У той же час, український політв'язень не збирається припиняти голодування.

Нагадаємо, Сенцов почав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів У липні режисер пережив другу кризу голодування, після чого погодився вживати по дві ложки харчової суміші щодня.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...