Facebook-медицина від Уляни Супрун: Як не варто лікувати застуду

На думку в.о. міністра, українці для лікування ГРВІ вибирають величезний спектр непотрібних препаратів.

Про це виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Колись, дізнавшись про ці методи лікування застуди або грипу, всі будуть здивовано посміхатися. Адже їхня ефективність анітрохи не підтверджена наукою.

На жаль, сьогодні для лікування ГРВІ багато українців все ще обирають величезний спектр непотрібних препаратів. Коли насправді для цього доцільно застосовувати зовсім невелике розмаїття ліків.

Наприклад, при перших ознаках застуди, популярним є застосування інтерферонів. Це препарати, які мають дуже сильну дію та серйозні побічні ефекти. Вони призначаються при тяжких захворюваннях, як онкологія, коли лікар визначає, що користь від призначення цієї групи препаратів переважає ризики. Коштують вони зовсім недешево, а застосування проти застуди жодним чином не виправдано та може бути шкідливим для здоров’я.

У випадку ГРВІ, справді кращий вибір — постільний режим, пиття чаю з малиною, здорова їжа і сон. І жарознижувальне, якщо температура вища за 38,5. Ви набагато успішніше допоможете собі одужати, якщо полегшите симптоми організму саме цими простими методами, ніж почнете бомбити його усілякими лікарськими комбінаціями."

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...