Facebook успішно випробував лазерну гармату, яка стріляє... інтернетом

Facebook провів успішні повітряні випробування лазера, здатного розповсюджувати бездротовий інтернет-зв'язок у небі над Каліфорнією, повідомляють Патріоти України.

Для цього американський технологічний гігант встановив спеціальну лазерну гармату на борту невеликого літака марки Cessna. Так, у експерименті були задіяні два компоненти. Один з них - так званий "лазерний комунікаційний термінал повітряного базування", який був встановлений на літаку. А інший - "наземна оптична станція", яка виявляла і з'єднувалася з лазером з землі.

За допомогою цих пристроїв Facebook зміг досягти встановлення швидкісного інтернет-з'єднання між літаком і наземною станцією за 9 кілометрів від нього. Швидкість передачі даних по такому з'єднанню досягла 10 Гігабіт. Раніше цього тижня у Facebook оголосили, що в лабораторії за допомогою лазера змогли добитися швидкості бездротового інтернету на рівні 80 Гігабіт.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...