"Ґвалтували десятеро протягом місяця": У "ДНР" видали нову "страшилку" про знущання над терористками в українському СІЗО

Дикими фантазіями поділилася "омбудсмен ДНР" Дар'я Морозова в інтерв'ю російським пропагандистам.

Дар'я Морозова. Фото: соцмережі.

Терористи "ДНР" вигадали страхітливий фейк про те, що в СІЗО України поплічниці окупантів, підозрювані у тяжких злочинах, нібито піддаються звірячим тортурам і насильству, передають Патріоти України.

Такі легенди вони придумали про донеччанку Юлію Просолову, підозрювану у вбивстві полковника СБУ Олександра Хараберюша, і про Дар'ю Мастикашеву, яка намагалася вербувати учасників АТО для організації терактів у Москві. Дикими фантазіями поділилася "омбудсмен ДНР" Дар'я Морозова в інтерв'ю російському пропагандистському виданню.

"Донеччанку Юлію Просолову вже більше дев'яти місяців утримують в Лук'янівському СІЗО, що в Києві. Ні адвоката, ні батьків до неї не пускають. Її били, ґвалтували десятеро людей протягом місяця. Зараз у неї практично всі ребра зламані. Ми ледве домоглися через переговори у Мінську, щоб її хоча б на обстеження вивезли. На тлі побиття у 30-річної жінки виявили кісту молочної залози", - поскаржилася представниця терористів.

Аналогічну "страшилку" вона розповіла і про затриману Мастикашеву, яку помістили в СІЗО Дніпра. Так, Морозова видала за правду свої домисли про те, що зізнання з диверсантки нібито вибили бійці "Правого сектора" дводенними тортурами. Крім того, вона заявила про примусове доправлення вербувальниці до психіатричної лікарні.

"У жовтні 2017 року співробітники СБУ відвезли Мастикашеву в психлікарню для проведення експертизи. Її вимогу присутності адвоката під час експертизи вони проігнорували. Лікар погрожував Дар'ї Мастикашевій, якщо вона не погодиться на експертизу без участі адвоката, її помістять до психіатричної лікарні на 60 діб", - озвучила безглуздий фейк соратниця терористів "ДНР".


Джерело: KP.ua

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...