Гаага чекає: Волонтери розсекретили російського підполковника і його солдатів, які воювали на Донбасі (фото, відео)

За фотографіями, опублікованими в соціальних мережах, вдалося виявити чергові докази участі кадрових російських військових у бойових діях на Донбасі, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, підполковник і командир батальйону морської піхоти 61-ї бригади Північного флоту РФ Дмитро Софронов зафіксував своє перебування на Донбасі в розпал боїв літа-осені 2014 року.

Служба підполковника Софронова в 61-й ОБрМП, що дислокується в селищі Супутник Печенгського району Мурманської області, підтверджується численними фото з офіцерами і ветеранами бригади, а також його власним знімком з підписом "додому! На Супутник".

Станом на серпень 2014 року Дмитро Софронов перебував на посаді командира батальйону морської піхоти. Згадки про це можна знайти в статті "Віраж долі" на сайті газети Міноборони Росії "Червона Зірка".

"Найбільш цікаву фотографію командир батальйону Дмитро Софронов виклав в листопаді 2015 року. На ній Софронов у військовій формі без розпізнавальних знаків стоїть на тлі будівлі з наступними особливостями: помаранчевою стіною, розкритими білими дверима, вікном з рамою білого кольору і світлими хвилястими шторами в приміщенні. Ця будівля розташована в Луганську на території колишньої військової частини №3035 Національної гвардії України. Переконатися в цьому можна, переглянувши новинні сюжети 2014 роки з військової частини №3035. У кадр кілька разів потрапляє місце, навпроти якого фотографувався підполковник Софронов", - відзначають волонтери.

Збігаються характерні деталі будівлі зі знімка російського комбата: кольору стіни, дверей, віконної рами; особливості декоративного оздоблення стіни, конструкції двері; невеликі пошкодження штукатурки з правого боку.

"У січні 2016 року в фотоальбом Софронова завантажений ще один примітний знімок. Хоча він був сильно обрізаний (ймовірно, щоб приховати певні деталі), проте вийшло з'ясувати, що, як і попереднє фото, цей знімок зроблений в серпні-вересні 2014 року в Луганську на території військової частини №3035", - йдеться в матеріалі.

Також в коментарях до фото відзначили, що наколінники на підполковнику "нестатутні". Такі наколінники входять в комплект захисту рук і ніг, який використовується Національною гвардією України.

"З огляду на звання і посаду - командир батальйону морської піхоти, підполковник Дмитро Софронов, швидше за все, командував або входив в коло командування підрозділів 61-ї окремої бригади морської піхоти Північного флоту, які в серпні-вересні 2014 року воювали на Донбасі. Судячи з фото- і відеозйомки, якими фіксували техніку 61-й ОБрМП в польових таборах і при переміщенні в Ростовській області, це була ротна тактична група у складі не менше 20 бронетранспортерів БТР-80, шести самохідних установок 2С23 "Нона-СВК", інженерної техніки та техніки матеріального забезпечення", - роблять висновок волонтери.

Джерело: sledvzayt.wordpress.com

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...