Ганнібал і гній: Чи думав великий карфагенянин, що його славу вчені примножать за допомогою такої штуки?

Суперечки про те, де Ганнібал перетнув Альпи під час свого походу тривають вже більше двох тисяч років. Це була одна з найбільших загадок історії людства.

Ганнібал був головнокомандувачем армії Карфагена під час Другої Пунічної війни з Римом. Ілюстрація: dic.academic.ru.

Мікробіологам з університету Квінс вдалося відшукати маршрут, по якому армія Ганнібала перетнула Альпи. Головною підказкою в цьому виступили сліди кінського гною. Інформація про результати дослідження з'явилася на сайті університету, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені в ході дослідження з'ясували, що маршрут армії Карфагена проходив значно південніше, ніж припускали раніше. Суперечки про те, де Ганнібал перетнув Альпи під час свого походу тривають вже більше двох тисяч років. Це була одна з найбільших загадок історії людства.

Вчені використовували мікробний аналіз, геоморфологічне дослідження та інші геофізичні методи. Сліди гною вони знайшли в районі перевалу Col de Traversette. Вузький прохід знаходиться між Францією і Італією. Висота його становить майже три тисячі метрів. Виявлені сліди життєдіяльності коней датуються приблизно 200 роком до нашої ери. У них знайшли бактерії клостридії, які можуть залишатися в грунті тисячоліттями. Вчені продовжуватимуть розкопки в цьому місці для підтвердження своєї гіпотези.

Нагадаємо, Ганнібал був головнокомандувачем армії Карфагена під час Другої Пунічної війни з Римом. Йому вдалося зробити незвичайний військовий маневр. Він провів свою армію з 30 тисяч чоловік, 37 слонів і понад 15 тисяч коней через Альпи.

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...

"Це так не працює": Вчений розповів, у чому шкідливість БАДів

четвер, 2 травень 2024, 8:39

Маркетологи в Україні найчастіше спекулюють на БАДах, називаючи їх засобами "для покращення здоров'я". Але біодобавки не такі корисні, як здається на перший погляд. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біол...