"Гарне фото для могильної плити": Священик Московського патріархату публічно побажав смерті Філарету

Володимир Шимон написав у соцмережі, що фотографія Патріарха Філарета, яку опублікував нардеп Лозовий під своїм дописом, гарно виглядатиме на могильній плиті.
Патріарху Філарету відверто побажали померти. Фото: Кореспондент.

Священник Московського патріархату Володимир Шимон публічно побажав смерті Патріарху Філарету. Народний депутат Андрій Лозовий на своїй сторінці у Facebook написав, що Українську помісну церкву має очолити Патріарх Філарет, передають Патріоти України.

“Я знаю трошки більше, ніж можу сказати. Боюсь своїм словом наробити шкоди найвеличнішій події за останні триста років в нашій історії. Але молюсь і вірю. І знаю, що він – найдостойніший. І мільйони українців – архієреїв, священників, мирян, думають так само: #мій_патріарх_Філарет“, – йдеться у дописі депутата.

У коментарях священик МП Володимир Шимон написав, що фотографія Патріарха Філарета, яку опублікував Лозовий під своїм дописом, гарно виглядатиме на могильній плиті.

Священник КП Максим Чуприна на коментар Шимона відреагував стримано, зазначивши, що Паріарх Філарет все ж таки очолить Українську помісну церкву.


Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...