Генерал запасу назвав нову неочікувану версію причин боїв на Світлодарській дузі

Якби військова операція справді готувалася, "мав бути якийсь резерв, щоб не залишати людей на полі бою без підкріплення", вважає генерал.

Світлодарська дуга. Скріншот

Військова операція на Світлодарській дузі могла бути ініціативою окремих командирів бригадного або батальйонного рівня, яким просто "набридло сидіти в окопах" під обстрілом противника. Про це заявив генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець, передає "Обозреватель", повідомляють Патріоти України.

"Не відкидаю, що ця операція могла не готуватися. Просто нашим набридло сидіти в окопах, набридла ця пальба і стрілянина", - сказав він. У цьому контексті генерал звернув увагу на те, що на цій важливій ділянці є "особлива висота, звідки противник все спостерігав, бачив і міг стріляти по наших військових, по блокпостах". "Крім того, там дві ТЕЦ, які теж мають стратегічне значення для регіону", - додав він.

На підтвердження своєї версії генерал зауважив: якби військова операція справді готувалася, "мав бути якийсь резерв, щоб не залишати людей на полі бою без підкріплення". За оцінками Уманця, рішення могло бути прийняте на рівні бригадної, батальйонної ланки".

"Командир у будь-якому випадку повинен проявляти ініціативу – безініціативний командир гірше за зрадника", - наголосив він. Водночас генерал переконаний: "За великим рахунком, та висотка і Світлодарська дуга не варті того, щоб ми залишали на полі бою по 9 осіб убитими і понад 20 пораненими".

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...