"Геть катів!": Порошенко пообіцяв нову українізацію та прибрати з карти України "новоросійські" назви

"Імперським назвам немає місця в Україні", - заявив президент в Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили".

Фото: Twitter

Декомунізація буде доведена до кінця, адже імперським назвам немає місця в Україні. Про це написав у своєму Twitter президент України Петро Порошенко під час заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв політичних репресій, повідомляють Патріоти України.

"Імена катів з карти України – геть, це не обговорюється. А ось яку назву вибрати собі на майбутнє - нехай громади вирішують самі", - сказав Порошенко в Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили".

Єдиним застереженням глава держави назвав заборону на повернення до "імперських найменувань".

"Не дозволю карту України заплямувати новоросійськими топонімами!" - сказав він.

Порошенко нагадав, що сталінський режим прагнув знищити еліту української нації - науковців, письменників, діячів культури.

Крім того, це на думку президента, було прямим наслідком союзних відносин Гітлера і Сталіна.

"Щорічно в травні ми приходимо в Биківнянський ліс поклонитися кривавому павутинню незліченних кладовищ, ідентифікованих і безіменних, знайдених і ще не знайдених - які окреслюють карту злочинів комунізму. Ми повинні завершити декомунізацію, тому що це питання є питанням національної безпеки", - наголосив Порошенко.

Працювали на ворога: СБУ затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня

понеділок, 6 травень 2024, 15:57

Служба безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня, передають Патріоти України. Серед пріоритетних цілей вор...

Мобілізація в Україні триває: Жінкам яких спеціальностей потрібно оновити дані у ТЦК

понеділок, 6 травень 2024, 15:38

Згідно із законом про мобілізацію, жінки цілої низки спеціальностей після 18 травня також повинні оновити свої дані в ТЦК, передають Патріоти України. Зокрема, ідеться про представниць таких спеціальностей як фізична терапія, медична та психологічна ре...