Гірше за меткомбінати Ахметова: "Київводоканал" очолив рейтинг найбільших ворогів екології в Україні

​Можливо така ганьба змусить Віталія Кличка та депутатів Київради вжити хоч якихось заходів. Адже днями місто затверджуватиме бюджет на 2019 рік. Бо благоустрій парків і облаштування велодоріжок це звісно добре, але отруєні річки та ґрунти – важливіші.

У Мінекології здивували новим рейтингом українських підприємств-забруднювачів. Як виявилося, сумне перше місце за масштабами забруднення стічних вод займає «Київводоканал», випередивши промислові підприємства.

Всього в першій десятці забруднювачів вод за підсумками 2017 року виявилися меткомбінати в Маріуполі і Кам'янському, «Запоріжсталь» і «Павлоградвугілля», а також шість водоканалів (в Києві, Львові, Дніпрі, Миколаєві, Чернігові та Сумах).

Серед регіонів найбільш актуальна проблема токсичних стоків для Дніпропетровської області. Серед 33 підприємств-найбільших забруднювачів кожне четверте локалізовано на Дніпропетровщині.

Що стосується забруднювачів повітря, то лідери антирейтингу не змінилися. У першій трійці залишаються «Арселор Міттал Кривий Ріг», «ММК ім. Ілліча» і Бурштинська ТЕЦ (Івано-Франківська область). За рік в першу десятку потрапили три нових підприємства: Ладижинська ТЕС, «Азовсталь» і «Запоріжсталь».

Нагадаємо, раніше природоохоронці визнали, що з літа планета живе в умовах «екологічного боргу», тобто споживає більше природних ресурсів, ніж відтворює Земля. Для України датою переходу до життя в борг стало 27 липня. Одночасно в декількох регіонах спостерігаються локальні екологічні лиха на суші і в акваторіях.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...