"Гнів Божий"? Блискавка підпалила старовинну церкву в Україні

Ввечері 19 серпня на Черкащині у селі Сичівка під час грози блискавка вдарила у найвищий з двох куполів церкви Іоанна Хрестителя. Про це пише прес-служба У ДСНС у Черкаській області, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що церкву охопило полум'я на очах у людей. Крім чергового караулу христинівської пожежно-рятувальної частини, залучили вогнеборців місцевої пожежної команди із сусіднього села Краснопілка (Вінницької області). Воду до місця пожежі підвозив трактор з місцевого КХП “Зернопродукт”.

Рятувальники організували евакуацію церковного начиння, релігійних коштовностей та інших матеріально-технічних цінностей. Вогнеборцям владося загасити пожежу і врятувати церкву від знищення. Вогнем пошкоджено лише один купол

Довідка: Храм Іоанна Хрестителя двокупольний, 1896 року побудови, попри те що не є пам'яткою архітектури представляє собою зразок класичного дерев‘яного церковного будівництва ХІХ сторіччя. На даний час церква належить до Української православної церкви Київського патріархату.

null

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...