Головне - не стояти на місці: Медики розповіли, як зберегти здоров'я в сильні морози (відео)

Лікарі радять усім все одно гуляти на свіжому повітрі, тільки пенсіонерам, діабетикам і сердечникам - не так довго і бажано з гарячим чаєм у термосі.

Ілюстрація: ЖЖ

Медики, дієтологи і полярники дали слушні поради, як правильно поводитися при лютих морозах, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Сказати, що ми можемо з допомогою чогось підняти імунітет, крім здорового способу життя, в принципі, не можна. Самі по собі морози на імунітет ніяк не впливають. Ми рекомендуємо гуляти по 30 хвилин в день", - кажуть медики.

І додають, що використовувати при цьому шкіряні рукавички і обтягуючий одяг не варто, як і металеві вироби, тому що від останніх можна отримати локальні обмороження.

Дієтологи радять в мороз завжди бути ситим, їсти і пити теплі страви, зокрема супи і чаї з малини, калини, імбиру. Вживати пропонують насамперед яйця, рибу, м'ясо, зелень, овочі, горіхи, а також часник, цибулю і трохи сала.

Під час холоду фахівці рекомендують забути про дієти і ні в якому разі не голодувати, тому що це позбавить організм необхідної енергії, а переносити холод буде ще важче. Помилковою називають фахівці думку про зігріваючі властивості алкоголю - той навантажує печінку, і сили організму потім витрачаються на неї.

Свої поради дали і українські полярники, за плечима яких робота на антарктичній станції "Академік Вернадський", де середня температура взимку становить -27 С.

Справитися з нею допомагав рух - уміння не стояти довго на одному місці. Тому досвідчені люди радять більше ходити пішки замість їзди в громадському транспорті і частіше робити фізичні вправи. А також одягатицтермобілизна, а щоб не мерзло обличчя - надягати лижні маски і балаклави.

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...

"Третій тиждень продукти шукаємо по всій області": Військовий поскаржився на забезпечення харчуванням

четвер, 25 квітень 2024, 23:30

Обрані ДП "Державний оператор тилу" постачальники провалили забезпечення харчування військових частин 59 бригади. Про це у коментарі для LIGA.net. повідомив заступник командира однієї з військової частини полковник Олександр Заїченко, передають Патріо...