"Головне, що живий": Стало відомо ім’я четвертого військового, взятого в полон окупантами з початку року

Бійці 128-ї окремої механізованої бригади ЗСУ впізнали свого побратима.

Ігор Мирончук потрапив у полон через контузію. Фото: соцмережі.

Прес-служба 128-ї окремої механізованої бригади ЗСУ назвала ім’я військового, який потрапив у полон до бойовиків на Донбасі — це Ігор Мирончук. Відповідне повідомлення оприлюднено на сторінці закарпатської бригади у Facebook ввечері 16 лютого, передають Патріоти України.

«Після ряду повідомлень ресурсів терористичної «ДНР» ми маємо підстави підтвердити, що на фото та відео, розповсюджених так званими ЗМІ противника, наш побратим Ігор Мирончук. Головне для нас, для його рідних та близьких – бачити, що він живий», – ідеться в повідомленні «Закарпатського легіону».

«На відео, записаному та змонтованому з метою пропаганди, пригнічений стан Ігоря, фрази, не властиві йому за будь-яких звичайних обставин, друзі та побратими Ігоря пояснюють моральним тиском, якому він піддається в полоні. Він вимовляє завчені фрази, написані пропагандистами російських окупаційних військ, повторюючи ті ж самі фейки, що раніше були вкладені в уста інших військовополонених. На деяких фрагментах змонтованого запису чітко видно, як його очі бігають по рядках написаного тексту», – констатували в 128 омбр.

«Ми в жодному разі не засуджуємо Ігоря за сказане на камеру. Адже сказане ним для всіх нас є черговим доказом, що противник в інформаційній війні може протиставити нам лише грубу маніпуляцію та фейки», – зазначили в бригаді.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...