Горе скреп. Атака з небес! В Україні випробували "невидимий" безпілотник (відео)

В Україні пройшли успішні випробування безпілотного авіаційного комплексу Spectator-М1. Літальний апарат створило ВАТ "Меридіан" ім. С.П Королева, заявила прес-служба ДК "Укроборонпром", повідомляють Патріоти України.

Відомо, що модернізований безпілотник отримав новий тепловізор, досконалу станцію управління, а також зменшену вагу, що дозволяє йому перебувати в повітрі більше часу.

В ході випробувань за участю представників Міноборони, Spectator-М1 виконав завдання, максимально наближені до бойових. Зокрема, було перевірено здатність безпілотника виконувати завдання під час активного використання противником засобів радіоелектронної боротьби.

"БПЛА був створений у співпраці з фахівцями Київського політехнічного інституту, які підтвердили свою високу кваліфікацію. Крім того, нашим підприємством було прийнято на роботу ряд фахівців, які допомогли створити всі технологічні лінії, спеціальні лабораторії, вивести формули. Це дозволило нам приступити до виробництва", – повідомив директор "Меридіана" Олег Присяжнюк.

Завдяки нововведенням Spectator може літати майже безшумно. З огляду на його малі розміри, спеціально підібраний колір фюзеляжу, а також малу ефективну площу розсіювання, він залишається непомітним для супротивника.

Spectator-М1 піднімається на висоту до 3600 метрів, має максимальну швидкість в 120 км/год, швидкість, при якій виконується завдання - 70 км/год. В повітрі безпілотник може перебувати більше 2 годин. Комплекс здатний передавати відеоінформацію в цифровому кодованому вигляді, а дальність польоту Spectator-М1 становить до 150 км.

"У нас біда": Помер письменник і громадський діяч Дмитро Капранов

вівторок, 16 квітень 2024, 15:30

У віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист, громадський діяч та блогер Дмитро Капранов. Разом з братом-близнюком Віталієм Капрановим вони були ведучими YouTube-каналу "ім. Т.Г. Шевченка" та видавали історичну літературу. Про смерть...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...