Горе скреп: Facebook видалив проросійські групи, які поширювали міфи про Україну (фото)

364 проросійські групи, сторінки та акаунти, які поширювали недостовірну інформацію, зникли з мережі Facebook та Instagram, повідомляють Патріоти України.

Працівники Facebook виявили дві операції, які проводилися з Росії. Одна з них активно працювала у багатьох країнах, а інша була спрямована виключно для України.

Ми не знайшли жодних зв'язків між цими операціями, але вони використовували подібну тактику, створюючи мережу акаунтів, щоб ввести в оману інших про те, хто вони є і що вони роблять, – повідомляє Facebook.

Особи, які керували фейковими акаунтами, переважно прикидалися українцями та поширювали неправдиву інформацію про Україну на різні теми: погода, протести, НАТО, стан охорони здоров'я в школах.

"Ми визначили деяке технічне співпадіння з діяльністю, що походила з Росії перед проміжними виборами у США, зокрема поведінку, що мала характеристики попередньої діяльності Агентства iнтернет-досліджень (IRA – російська "фабрика тролів")", – додали у Facebook.

Приклади дописів ліквідованих проросійських фейкових акаунтів:


Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...

Збільшуємо демографічну кризу? Якими будуть наслідки заборони на консульські послуги

середа, 24 квітень 2024, 15:24

Позбавлення консульських послуг українських чоловіків за кордоном призведе не до покращення мобілізації, а до масових спроб отримати громадянство інших країн. Таку думку висловив відомий український активіст, волонтер та офіцер ЗСУ Мирослав Гай, перед...