Горіти тобі у пеклі, Х*йло: Олег Сенцов у передсмертному стані, - сестра політв'язня Кремля

Зас ловами жінки, поживної суміші, яку дістає український політв'язень Олег Сенцов, недостатньо для нормальної роботи серця

Олег Сенцов. Фото:ТСН

Український політв'язень Олег Сенцов перебуває на межі життя і смерті. Про це повідомила британському виданню Independent його двоюрідна сестра Наталія Каплан, зазначають Патріоти України.

"Ми не знаємо, скільки він ще протягне, але нам сказали, що він уже в передсмертному стані. Просто диво, що голодування триває так довго", – заявила вона. За словами Каплан, Сенцов "задля компромісу" погодився приймати дві-три ложки поживної суміші на день, але з його проблемами серця цього недостатньо.

Як відомо, Сенцова було засуджено у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти і керівництві нею, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах та підготовці ще одного теракту.

Сенцов своєї провини не визнав. 14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування в колонії міста Лабитнангі. Він висунув вимогу звільнити 64 українських політв'язнів, але себе до списку не заніс.

21 червня адвокат політв'язня Дмитро Дінзе повідомляв, що на 26-й день голодування у Сенцова була криза і його відвезли до лікарні за межі колонії. Тоді він відмовився від примусового годування.

20 липня Дінзе заявив, що приблизно два тижні тому в Сенцова сталася друга криза, він почав приймати поживну суміш. За словами адвоката, режисер не збирається припиняти голодування.

Джерело: Independent

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...