"Господь покарає Росію за агресію, як гітлерівську Німеччину", - Філарет

Гріх не може залишитися безкарним - упевнений патріарх.

Патріарх Філарет. Фото:newsprolife.com.uaГлава Української православної церкви Київського патріархату Філарет впевнений, що Росію через агресію проти України спіткає доля нацистської Німеччини. Таку думку він висловив в інтерв'ю сайту Апостроф, зазначають Патріоти України.

Як зазначив глава Київського патріархату, коли прийшла війна (з Німеччиною. - ред.), "Тоді через страждання багато звернулися до Бога, храми відкрилися, люди просили допомоги - і Господь допоміг дати відсіч агресору і перемогти в тій війні".

"Тому що Гітлер теж був злочинець, агресор, але Господь допустив, щоб цей агресор захопив майже третину Радянського Союзу. Так само Господь допустив, щоб іудейський народ потрапив у вавилонський полон. Ассірійці здолали євреїв тоді, коли останні відкинули справжнього Бога і стали поклонятися ідолам ...

Так і Гітлеру Бог дозволив принести важкі страждання нашим народам, але коли люди почали каятися, допоміг Гітлера перемогти. Так і зараз Бог допустив агресора до Криму. І в Криму люди зараз живуть набагато гірше, ніж жили, коли були в складі України. Бог допустив агресора - Росію - зайти на Донбас, де цей агресор вбивав і вбиває людей", - заявив Філарет.

За словами київського патріарха, весь світ є свідком того, як з Росії завозилася страшна зброя для знищення людей - "Гради", "Смерчі", "Урагани".

"Але і цього агресора Господь покарає, як покарав за агресію Німеччини. Гітлер сам себе застрелив, Німеччина була розділена, страждала після закінчення Другої світової війни, довго страждала ... Так Господь і цього російського агресора свого часу також покарає, тому що гріх не може залишитися безкарним", - упевнений він.

"Третій тиждень продукти шукаємо по всій області": Військовий поскаржився на забезпечення харчуванням

четвер, 25 квітень 2024, 23:30

Обрані ДП "Державний оператор тилу" постачальники провалили забезпечення харчування військових частин 59 бригади. Про це у коментарі для LIGA.net. повідомив заступник командира однієї з військової частини полковник Олександр Заїченко, передають Патріо...

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...