Господині на замітку: Шоколадний бісквіт (відео)

Корисна порада перед приготуванням: всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Цей шоколадний бісквіт готується швидко, просто і без поділу яєць на білки і жовтки! Бісквіт за цим рецептом виходить пишний, м'який і дуже високий, передають Патріоти України з посиланням на Шеф-повар.

Інгредієнти:

Форма 24-26 см
  • яйця - 6 шт.
  • цукор - 180 г
  • борошно - 150 г
  • какао - 30 г
  • розпушувач 2 ч.л.
Форма 20-22 см
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 120 г
  • борошно - 100 г
  • какао - 20 г
  • розпушувач 1 ч.л.

Приготування:

  1. Розбиваємо яйця в глибоку ємність, в якій будемо замішувати тісто.
  2. Висипаємо до яєць весь цукор. І починаємо збивати. Оскільки потужність міксерів у всіх різна, не можна з точністю вказати час збивання яєць. Орієнтовно 10 хвилин. Головний показник, який має значення, - пишна побіліла маса з дрібними бульбашками повітря на поверхні.
  3. Далі змішуємо сухі інгредієнти. В окремій ємності. Висипаємо просіяне борошно, трохи розпушувача і какао. Добре все перемішуємо.
  4. Тепер будемо акуратно вводити борошняну суміш. Робимо це невеликими порціями, кожну добре порсіюючи через сито. Акуратно вимішуємо тісто знизу вгору. Цей етап дуже відповідальний, борошно потрібно ввести так, щоб маса не осіла і залишилась повітряної.
  5. Виливаємо тісто на застелене пергаментом дно форми. Дуже акуратно лопаткою вирівнюємо тісто в формі. Провернемо форму кілька разів і трохи стукнемо об стіл, щоб тісто рівномірно розподілилося в формі. І тепер будемо випікати в нагрітій духовці до 180 гр. 30 хвилин. Під час випікання духовку не відкривати.
  6. Готовий бісквіт перевірити за допомогою дерев'яної шпажки. Не поспішайте витягати готовий бісквіт з духовки і дайте йому охолонути у формі.
  7. Якщо бісквіт готовий, вимикаємо духовку і відкриваємо дверцята, залишаємо форму в духовці на 10 хвилин. Цей прийом запобіжить осіданню бісквіта після випікання внаслідок різкої зміни температури.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...