Готуємося до Великодня: Що можна і що не можна робити в Страсний тиждень

Страсна седмиця - це останні дні перед Великоднем, шлях страждань, хресної смерті Спасителя і його Світлого Воскресіння.

Почався Страсний тиждень. Фото: Newpix.ru.

У православних розпочався Страсний тиждень. В цей тиждень прийнято дотримуватися особливо суворого посту, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Щоб підготуватися до Великодня, в Страсний тиждень слід молитися. Через молитву ми дякуємо Спасителю. В цей тиждень бажано виділити хоча б один день, щоб сходити до церкви. І звичайно ж, в ці дні обов'язково треба нести добро всім людям навколо.

Що можна робити в Страсний тиждень

У Страсний тиждень бажано відректися від людської суєти і зануритися в очікування великого свята. У ці дні діє найсуворіший піст, якого прийнято дотримуватися. Необхідно привести будинок і душу в порядок, закінчити всі розпочаті справи. Якщо у вас ремонт, то постарайтеся впоратися з ним до четверга.

Прибирання, фарбування і читання молитов - заняття, які краще виконати в понеділок.

У вівторок найкраще привести речі в порядок: попрати, попрасувати, розібрати.

В середині тижня бажано відвідати церкву і підготувати все для святкового столу.

У четвер починаються приготування до Великодня. Вода в цей день приносить очищення від гріхів, тому слід вимитися. Тому цей четвер і називають «Чистим». Можна запалити свічку, принесену з храму: вона буде захищати будинок від бід і нещасть.

У п'ятницю потрібно присвятити день спогадами про страждання Христові і посилено молитися.

У суботу бажано рано встати і готувати частування на Великдень.

Неділя - день служби, яка починається опівночі. Православні віруючі йдуть до храму на богослужіння.

Що робити не можна в Страсний тиждень

У тиждень перед Великоднем не можна ігнорувати строгий пост. Варто відмовитися від м'ясних продуктів, риби, молочного та яєць. У Страсний тиждень ні в якому разі не варто проводити час в розважальних місцях, тому відмовтеся від співу і танців. Забороняється вести розбещений спосіб життя, грішити, ображати, брехати. Не можна перебувати в суєті, краще відректися від деяких справ, які заважають сконцентруватися на майбутньому святі.

У Страсний тиждень слід позбутися заздрості, бездушності і тривоги в серці. Пятниця перед Великоднем вважається найсуворішим днем посту: не можна вживати їжу до вечора і прибирати в будинку. Також в цей час не бажано сміятися, радіти і веселитися - це день великої скорботи. До ранку суботи не можна спати, інакше нещастя наздожене вас.

У неділю їжу, яка залишиться від святкового столу, ні в якому разі не потрібно викидати, а шкаралупу від крашанок слід закопати в землю.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...