ГПУ отримала офіційне повідомлення щодо статусу Януковича у РФ

У документі зазначається, що Янукович отримав свідоцтво про надання тимчасового притулку на території Росії, яке було видане йому 26 листопада 2015 року.

Віктор Янукович. Фото: sled.net.ua

Генпрокуратура отримала офіційне повідомлення про статус екс-президента Віктора Януковича у РФ. Відповідний документ направив до ГПУ разом із заявою про відмову прийняти підозру у державній зраді адвокат Януковича Віталій Сердюк, пише «РБК-Україна». Про це повідомляють Патріоти України.

Зокрема, у документі зазначається, що Янукович отримав свідоцтво про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації, яке було видане йому 26 листопада 2015 року УФМС Росії по Ростовській області. При цьому зазначається, що посвідку Януковичу видали лише на рік.

Однак, пізніше термін дії був продовжений ще на рік - до листопада 2017 року. "Свідоцтво про надання тимчасового притулку є документом, що посвідчує особу його власника та підтверджує законність перебування цієї особи на території Російської Федерації, - сказано в документі. - Особу, яка одержала притулок, не може бути повернуто проти її волі на територію держави своєї громадянської належності (свого колишнього звичайного місця проживання)", - йдеться у свідоцтві.

Генерації не вистачить? Що чекає на українців під час опалювального сезону

субота, 4 травень 2024, 9:54

Протягом найближчих двох-трьох років українці щозими та щоліта відчуватимуть брак електропостачання. Про те, що очікує громадян України після ударів ЗС РФ по енергогенерації, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко розповів на порталі ...

В Україні можуть примусово вилучати житло для потреб ЗСУ: Названо умови

субота, 4 травень 2024, 9:52

В Україні можуть примусово вилучати майно для потреб Збройних сил під час війни. Це стосується зокрема житла і транспортних засобів, передають Патріоти України. Відповідну норму закону сьогодні активно обговорюють у ЗМІ та телеграм-каналах. Втім, як р...