​Гра в монополію посилюється: "Київстар" вдарить по своїх найдорожчих клієнтах

Тим не менш, запуск послуги перенесення номера (MNP), намічений на травень, повинен справити стримуючий вплив на апетити операторів.

Мобільний оператор, який нещодавно заявив про зміни в тарифах і закриття інтернет-пакетів, має намір переглянути тарифну лінійку і прибрати з неї безлімітні пакети. Про це заявив глава компанії Олександр Комаров.

"Безліміт, без урахування потреб абонента - це утопія з негативним результатом. Ми хочемо пропонувати абоненту той обсяг послуг, який він реально буде використовувати", - заявив Олександр Комаров. Він зазначив, що споживачам доводиться оплачувати дата-трафік, який вони повністю не використовують.

У "Київстару" вартість безлімітних тарифів починається зі 150 грн - "Київстар 4G" для контрактної форми обслуговування. А для Prepaid є пакет "Максимальний Безлім" з абонплатою 225 грн. за чотири тижні.

У конкурентів "Київстару" теж неважко знайти пакети, в описі яких можна зустріти словосполучення "безлімітний інтернет". Наприклад, у Vodafone найдоступніший за вартістю - SuperNet Unlim з абонплатою 115 грн за чотири тижні. lifecell обмежив верхній поріг включеного в пакети дата-трафіку 40 ГБ.

Справедливості заради слід зазначити, що у двох найбільших стільникових операторів України безлімітний інтернет - на ділі таким не є. Обидві компанії придумали такі собі правила, назвавши їх політикою "чесного" або "справедливого" використання. Саме вони позбавляють розрекламований безліміт безмежності, оскільки встановлюють для користувачів щодобовий ліміт: у "Київстару" це 3 000 мегабайт, а у Vodafone - 3 гігабайти. Варто перевищити зазначений поріг, і оператор може знизити швидкість до 0,8 Мбіт / с.

Наразі "Київстару", в його мережі не більше 1% тих, хто "використовує аномально великі обсяги мобільного інтернету - більше 100 000 мегабайт щомісяця". Саме на боротьбу з ними оператори (lifecell теж практикує обмеження швидкості в деяких пакетах) змушені були піти на такі непопулярні кроки. При цьому в якості мотиву обидва оператори заявляють про значне навантаження на мережу, яку створюють інтернет- "ненажери", що завдає клопоту іншим абонентам.

Коли зникнуть "безліміти"

Коли і як саме зміниться підхід "Київстару" до безлімітних тарифів, невідомо. Не виключено, що аналогічні заходи почнуть й компанії Vodafone Україна і lifecell. Хоча обидві заявили, що поки не збираються переглядати тарифну політику щодо безлімітних тарифів.

Так чи інакше, вважають експерти, поспішати в цьому питанні операторам мобільного зв'язку не з руки. Запуск послуги перенесення номера (MNP), намічений на травень нинішнього року, повинен справити стримуючий вплив на апетити операторів.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...