Градус занижувати можна: Вчені розвінчали популярний міф про похмілля

Німецькі вчені провели експеримент і розбили один з найвідоміших у народі міфів.

У народі існує думка, що при розпиванні алкогольних напоїв ні в якому разі не можна знижувати градус, а краще – взагалі не змішувати різні види спиртного, повідомляють Патріоти України. Проте, вчені розвінчали цей міф. Вони наголосили, що похмілля все одно настане, якщо у великих дозах вживати алкоголь, і не важливо чи він буде одного виду, чи різних.

Німецькі вчені вирішили дослідити, як на похмілля впливає те, що пиво нібито краще запивати вином, передає Daily Telegraph.

Дослідники провели цікавий експеримент. Вони попросили одну групу добровольців випити майже півтора літри пива, а потім чотири великі келихи вина. У цей же час друга група пила таку ж кількість алкоголю, тільки у зворотному порядку – спочатку вино, а тоді пиво.

Через тиждень двом групам запропонували змінити черговість споживання алкогольних напоїв.

Учасники експерименту самі визначали тяжкість свого похмілля.

Як виявилося, послідовність, в якому люди змішували пиво з вином, ніяк не впливає на силу похмілля. Воно все одно настане, навіть якщо особи будуть пити тільки один алкогольний напій у великих кількостях.

Дослідники також дійшли ще одного цікавого висновку – тяжкість похмілля не залежить ні від віку, ні від маси тіла, ні від досвіду вживання алкоголю.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...