Градус занижувати можна: Вчені розвінчали популярний міф про похмілля

Німецькі вчені провели експеримент і розбили один з найвідоміших у народі міфів.

У народі існує думка, що при розпиванні алкогольних напоїв ні в якому разі не можна знижувати градус, а краще – взагалі не змішувати різні види спиртного, повідомляють Патріоти України. Проте, вчені розвінчали цей міф. Вони наголосили, що похмілля все одно настане, якщо у великих дозах вживати алкоголь, і не важливо чи він буде одного виду, чи різних.

Німецькі вчені вирішили дослідити, як на похмілля впливає те, що пиво нібито краще запивати вином, передає Daily Telegraph.

Дослідники провели цікавий експеримент. Вони попросили одну групу добровольців випити майже півтора літри пива, а потім чотири великі келихи вина. У цей же час друга група пила таку ж кількість алкоголю, тільки у зворотному порядку – спочатку вино, а тоді пиво.

Через тиждень двом групам запропонували змінити черговість споживання алкогольних напоїв.

Учасники експерименту самі визначали тяжкість свого похмілля.

Як виявилося, послідовність, в якому люди змішували пиво з вином, ніяк не впливає на силу похмілля. Воно все одно настане, навіть якщо особи будуть пити тільки один алкогольний напій у великих кількостях.

Дослідники також дійшли ще одного цікавого висновку – тяжкість похмілля не залежить ні від віку, ні від маси тіла, ні від досвіду вживання алкоголю.

Вчені приголомшили висновком! Навіть невелика кількість алкоголю збільшує ризик пошкодження мозку

п’ятниця, 25 квітень 2025, 8:05

Нове дослідження, проведене вченими з Медичної школи Університету Сан-Паулу, додає тривожних фактів до дискусії про шкоду алкоголю, передають Патріоти України. Аналіз майже 1800 зразків мозку показав, що регулярне вживання восьми або більше порцій алко...

Україну завалили сиром з ЄС: Що відбувається і чому з ринку витісняють місцевих виробників

п’ятниця, 25 квітень 2025, 6:58

На українському ринку продовжується стрімке зростання імпорту сиру – деякі види цього продукту почали завозити на 30% активніше. З огляду на це до половини ринку сиру в Україні припадає на іноземну продукцію. Про це, як повідомили у Спілці молочних вир...