Громадян просять "ставитися до ситуації із розумінням": У Миколаєві суд залишився без суддів

В найближчому майбутньому судові засідання будуть вести лише двоє суддів з 14, передбачених штатним розписом.

У Миколаєві не вистачає суддів. Ілюстрація: Факти.

Надзвичайна для України подія відбулася в Миколаєві. Працівники досі не перейменованого Ленінського суду, який обслуговує другий за величиною Інгульський район міста, опублікували на офіційному сайті «Судова влада України» звернення до городян «з розумінням поставитися» до затягування термінів розгляду судових справ. Відбудеться це через те, що в найближчому майбутньому судові засідання будуть вести лише двоє суддів з 14, передбачених штатним розписом, передають Патріоти України.

На сьогоднішній день тут поки ще відправляють правосуддя четверо служителів Феміди, але незабаром один буде звільнений, ще один, прикомандирований, повернеться на основне місце роботи. Ще кілька суддів поки не мають відповідних повноважень.
«Просимо всіх небайдужих з розумінням ставитися до термінів розгляду справ, вони, очевидно, будуть довше передбачених процесуальними кодексами. В таких умовах спроби прискорити розгляд справи шляхом подачі скарг і т. ін. не зможуть вплинути на позитивне вирішення питання через надмірне навантаження працюючих суддів», - зазначають судді у зверненні до громадян.
Судді бачать вирішення проблеми в призначенні на вакантні посади нових працівників і повернення повноважень розгляду судових справ кільком суддям, які нині їх не мають.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...