Грошей не вистачає: Гіркін виставив на аукціон у Москві медаль за анексію Криму

Екс-ватажок "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) розраховує отримати щонайменше 1 млн руб.

Ігор Гіркін. Фото: соцмережі.

На нумізматичний аукціон, який мав відбутися у Москві, виставлено медаль за участь в анексії Криму, яку, згідно з описом лота, було вручено колишньому бойовику терористичного угруповання "ДНР" Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), передають Патріоти України.

"Цікавий і дуже рідкісний артефакт новітньої історії. Медаль є недержавною нагородою Благодійного фонду святителя Василія Великого, її вручали особам, які зробили найбільший особистий внесок у повернення Криму в Росію. Презентований екземпляр медалі було присуджено Стрєлкову", – ідеться у супровідному тексті.

Власник лота сподівається отримати за товар мінімальну ціну 1 млн руб. (приблизно 400 тис. грн за курсом Національного банку України). Аукціон планують провести 13 квітня. Водночас комісійна винагорода має становити 15%.

В описі йдеться, що медаль невідомого виробництва має номер 4 та виготовлена із золота 750-ї проби, маса – майже 80 грамів. Так званий координатор руху "Новоросія" Михайло Полинков розмістив "ВКонтакте" скрін коментаря Гіркіна, який підтвердив, що медаль його. За його словами, нагороду він здобув навесні 2014 року "до початку Донбаської кампанії". "Продаю, оскільки маю матеріальні проблеми, які я не можу "залатати" наявною готівкою", – пояснив екс-бойовик.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...