Грошей немає: В Україні за борги відключили популярний канал

Сигнал відключений в містах Київ, Одеса, Дніпро, Вінниця, Тернопіль, Чернігів, Білопілля, Ізюм та Ковель.

Скріншот

У понеділок, 18 червня, припинена аналогова трансляція телеканалу "UA: Перший" через аналогові передавачі, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Національного суспільного телебачення України.

Мовлення припинено концерном РРТ (радіомовлення, радіозв'язку та телебачення) через несплату за трансляції з боку ПАТ "НСТУ". "З квітня 2018 грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою Громадському, не передбачено зовсім. Це призвело до появи заборгованості перед РРТ в 75,12 млн грн", - відзначають телевізійники.

Також канал скаржиться, що з державного бюджету на його фінансування виділено вдвічі менше грошей, ніж того вимагає закон про суспільне телебачення і радіомовлення України. "Концерн РРТ поінформував НСТУ, що призупинення аналогової трансляції "UA:Перший" буде відбуватися щодня з 6:00 ранку до 18:00 вечора і триватиме до моменту погашення боргу", - розповідають в НСТУ.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...