Гуд бай, Ленін! Стало відомо, чим замінять пам'ятники "вождю пролетаріату" в Україні

На колишніх "ленінських" п'єдесталах стоятимуть борці за українську незалежність.

Повалений пам'ятник Леніну. Ілюстрація:sumy.depo.ua

На місці пам'ятників "вождям" Радянського Союзу можуть з'явитися пам'ятники діячам Української революції. Про це повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

За словами історика, зміни відбудуться згідно з Указом Президента України про відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 років.

"Надзвичайно важливим аспектом цього Указу є та його частина, яка спонукає до встановлення місць пам'яті, пов'язаних з революцією 1917-1921 років. На жаль, до недавнього часу в Україні місця пам'яті, пов'язані з цим періодом, були виключно комуністичні за змістом, йшлося тільки про пам'ятники, пов'язані з Жовтневою революцією і різного роду діячами більшовицького руху.

Зараз у процесі декомунізації, яка проходить по всій Україні, ми фактично поступово позбавляємося від цієї тоталітарної спадщини. Очевидно, що на цьому місці мають з'явитися нові місця пам'яті, пов'язані з тими людьми, які боролися за незалежність України", - сказав В'ятрович.

Голова інституту нацпам'яті анонсував масштабний проект "Місця пам'яті Української революції", в ході якого буде відкрито ряд пам'ятників.

"Очевидно, що в цьому контексті надзвичайно важливо, щоб у Києві нарешті з'явився пам'ятник Симону Петлюрі - головному отаману Української народної республіки, людині, яка фактично стала символом цього руху", - зазначив В'ятрович.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...