Гвалтували жінок, грабували автомобілістів: Затримано найманця "Молодої гвардії ДНР", котрий з 16 років вчиняв важкі злочини над цивільними в ОРДЛО

На контрольно-пропускному пункті "Мар'їнка" співробітники поліції і контррозвідники оперативної групи СБУ затримали 19-річного бойовика, котрий їхав до своїх батьків у місті Вугледар

Хлопець наразі перебуває у Мар’їнському відділенні поліції, де з ним працюють слідчі, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба поліції в Донецькій області. За даними правоохоронців, у березні 2015 року він вступив до лав терористів.

"Йому зателефонував працівник поліції "ДНР" та запропонував поповнити ряди новобранців, які повинні нести службу на блокпостах. Хлопець погодився. Його відразу відправили на блокпост "Горинич", який розташований між Горлівкою та Донецьком", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що до його обов’язків входила перевірка осіб, здійснення контрольно-пропускного режиму, перевірка документів.

"За словами правопорушника стало відомо, що він разом з іншими найманцями вимагали гроші у проїжджаючих громадян." Віджаті "суми сягали від 100 до 2500 тис. Рублів", - розповіли в поліції.

Зазначається, що крім того, озброєні терористи іноді примушували жінок до статевих відносин, для того щоб проїхати блокпост.

"Всі ці протизаконні дії вони вчиняли через брак грошей", - додали правоохоронці.

Також у поліції додали, що, зі слів затриманого, він виходив на чергування близько 2 разів на тиждень і при цьому він і досі навчається у місцевому училищі.

Повідомляється, що відносно хлопця відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...