І хай скрепи лютують: Томос про автокефалію уже в Україні (відео)

10 січня у Рівному президент Петро Порошенко показав Томос, підписаний усіма членами святого Синоду Вселенського патріархату, повідомляють Патріоти України.

Президент сказав, що вчора, 9 січня, Томос повернули до Константинополя, щоб усі члени священного і святого Синоду Вселенського патріархату скріпили його своїми підписами, а сьогодні, 10 січня, вранці Томос повернувся до України.

"З благословіння святості сьогодні він тут, у Рівному, з нами разом на молитві. Ви сьогодні матимете змогу його побачити. Ось він - Томос, який чекали покоління українців, Томос, який дарував українській церкві автокефалію, Томос, який заклав духовний фундамент під державотворення України, Томос, який дорівнює акту або референдуму про незалежність України, сьогодні в Рівному", - сказав президент.

Президент написав у Twitter, що з Рівненщини розпочав свою церковну місію Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Радий сьогодні привітати рівненську громаду з отриманням Томосу для ПЦУ. Саме звідси розпочав свою церковну місію Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Знаю, що Рівненщину і першого Предстоятеля Православної Церкви України пов’язують і будуть пов’язувати особливі зв’язки", - написав він.


Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...