Таке теж буває: Монахиня інсценувала смерть, щоб зайнятись розпустою

В архівах Університету Йорка дослідники знайшли історію про черницю, яка у XIV столітті інсценувала смерть за допомогою манекену. Таким чином черниця хотіла втекти з монастиря і, як заявив архієпископ, "піти шляхом тілесної хіті", повідомляють Патріоти України.

Замітку про черницю знйшли на полях одного з 16 томів реєстру, який розповідав про справи архієпископів Йоркських з 1304 по 1405 роки.

"Попередити Джоан з Лідса, яка нещодавно була черницею монастиря святого Климента в Йорку, щоб вона повернулася в свій дім", - написав у 1318 році архієпископ Вільям Мелтон.

Мелтон писав окружному вікарію міста Беверлі, що ширяться чутки про прибуття бенедиктинської черниці Джоан. "Вона нахабно відкинула пристойності релігії і скромність, притаманну її статі і зі злим умислом симулювала хворобу, інсценувала власну смерть, не піклуючись про здоров'я своєї душі, за допомогою численних помічниць і лиходійок, створила ляльку, що імітує її тіло", - йдеться в його листі.

Пізніше ляльку поховали замість Джоан, а сама черниця покинула монастир. "Джоан пішла по шляху тілесної хіті, далеко від бідності і послуху. Вона порушила свої клятви і відкинула чернече вбрання. Тепер вона наражає на небезпеку свою душу і накликає ганьбу на весь орден", - додав Мелтон.

"Досить багато випадків, коли ченці і черниці покидали свої релігійні будинки. Ми не завжди знаємо всі деталі і те, чим все закінчилося", - розповіла керівник проекту Сара Ріс Джонс.

За її словами, подібне траплялося тоді, коли чоловіки і жінки не хотіли дотримуватися целібату і хотіли одружитися. "Багато хто з них був відправлений в монастирі в підлітковому віці і не всі приймали релігійне життя", - підкреслила вона.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...