І ці сюди ж: Провідний телеканал України осоромився з картою без Криму (фотофакти)

​В ефірі телеканалу "UA: Перший" 16 березня, була показана карта України без окупованого Росією Криму. У Аласанії виправдовуються.

На ганебний факт одною з перших звернула увагу журналіст Галина Плачинда і опублікувала в своєму Facebook: "Перший національний демонструє карту України без Криму. Власне, це все, що потрібно знати про стан інформаційного простору цієї держави ", зазначають Патріоти України. На офіційному сайті телеканалу вже визнали помилку і вибачилися перед глядачами.

"Сьогодні, 16 березня, у вечірньому випуску новин на UA: ПЕРШИЙ у прямому ефірі трапилась технічна помилка, внаслідок якої глядачі 27 секунд бачили карту України з помилками.

Зокрема, на карті не були відображені назви областей і міст, а також показана територія без півострову Крим", - сказано в зверненні.

Також пояснюється, що зображення створювалося в програмі для редагування графіки і складалося з декількох куль з елементами.

"Помилково, вимикаючи непотрібні для цієї новини елементи, дизайнер вимкнув й кілька потрібних шарів: зображення Криму й назви всіх областей. А оскільки цей слайд готувався вже під час прямого ефіру новин, у випускового режисера не було змоги його перевірити. Відтак глядачі побачили такі критичні й дуже грубі помилки.

Команда Суспільного мовлення просить вибачення у всіх глядачів UA: ПЕРШИЙ", - резюмується в повідомленні.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...