І знову - затягнути паски: Ціни на популярні продукти змусять українців змінити раціон

М'ясо імпортують, тому не варто сподіватися на покращення в цінах, переконані експерти.

Початок осені приніс українцям здорожчання 70% продуктів, які раніше називали соціальними, тобто доступними. Але найбільше підскочило в ціні м'ясо, причому всіх видів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Генеральний директор в Українська асоціація постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передають Патріоти України.

За словами фахівця, свинина здорожчала на 3,3 грн, сало – 3 грн. Не винятком стала і курятина, яка додала 2 гривні на кілограмі.

"Раніше тваринний білок багато хто отримував завдяки курячим яйцям, але враховуючи те, що вони також пішли до гори, багатьом приходиться міняти раціон", - пише Дорошенко.

Так яйця за місяць здорожчали на 6,8 гривень.

"Сьогодні Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про можливість знизити ціни на м'ясо. Об’єктивно це можливо насамперед по курятині, зростання якої в ціні має мало економічних підстав. По свинині та яловичині ми імпортозалежні, а світова ціна на м'ясо не знижується. Тому чекаємо позитивних змін", - зазначив експерт.

Як підкреслив Дорошенко, єдине, що стало трохи дешевшим, то це овочі.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...