"Я тебе з’їм!": У мережі розповіли, як розпізнати канібала

Канібалізм (або антропофагія) – поїдання людьми людської плоті – це страшний психічний розлад, який неможливо вилікувати і вкрай складно розпізнати, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Факти".

25 вересня 2017 року у російському Краснодарі затримали чоловіка і дружину, які зізналися в канібалізмі. Згідно з наявною інформацією, своїх жертв сім’я розчленовувала, поїдала і навіть консервувала, докази чого були виявлені у них вдома в холодильнику.

Хто стає канібалом

Згідно з дослідженням вчених, у більшості канібалів було складне дитинство, вони піддавалися психологічному, фізичному або сексуальному насильству. Нерідко причиною канібалізму стає психічне захворювання, найчастіше – шизофренія, пише Life.

Шизофреніки-людожери дуже агресивні (приклад – канібал Ігор Кузик).

– Страждання, які канібал переніс у дитинстві, дозволяють йому завдавати страждань іншим людям; намагаючись самоствердитися, він починає вбивати і розчленовувати людей, харчуватися людською плоттю, – пишуть автори дослідження Алтайського університету.

Є більш збочений “напрямок” канібалізму – це людоїди, які хочуть з’їсти свою жертву через сексуальні фантазії (приклад – російський маніяк Андрій Чикатило). Канібала мучить хвороблива пристрасть і бажання володіти іншими. Канібали стверджують, що, поїдаючи свою жертву, вони роблять її частиною себе, тим самим зберігаючи її для себе.

Як розпізнати канібала

– Розпізнати канібала вкрай складно, – впевнений психіатр-криміналіст Михайло Виноградов.

Психіатр навів приклад зі своєї практики: за радянських часів міліція спіймала чоловіка, який згодовував людське м’ясо своїм сусідам по комунальній квартирі. Він вбивав людей, приносив додому м’ясо і частину віддавав сусідам. Говорив, що працює м’ясником на ринку і це залишки, які можна з’їсти. Велику частину він з’їдав сам.

Зовні чоловік був дуже чуйною, доброю, трохи замкнутою людиною. Сусіди жахнулися, коли злочини розкрилися – канібала взяли на гарячому під час убивства однієї зі своїх жертв. У результаті його розстріляли.

– Як бачите, за зовнішніми ознаками розпізнати у вбивці жорстоку людину було вкрай складно, – додав Виноградов.

Канібали, імена яких наводять жах

Народжений на Сумщині Андрій Чикотило з особливою жорстокістю здійснював сексуальні перверсії (садизм, педофілія), з проявами вампіризму, канібалізму і некрофілії. У однієї з його жертв були відкусаними соски.

Росіянина Олександра Спесивцева підозрюють у 80 вбивствах. За версією суду, деяких жертв до маніяка приводила мати. Так сталося, зокрема, з останніми трьома дівчатками. Останню дівчинку, яка була в живих, він змушував розчленовувати тіла і їсти суп із м’яса власної подруги і сам їв його.

Українці Володимир Довгий із подругою Ольгою Мельник вбили десять жінок у Новій Каховці. Усіх розчленили, зварили з людського м’яса тушонку, закатали її в трилітрові банки, а потім з’їли.

"Хохлом називали часто": Легенда львівських Карпат" розповів про період кар'єри в Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 14:30

Колишній гравець збірної України та львівських "Карпат" Ігор Худоб'як розповів про період своєї кар'єри у Росії, передають Патріоти України. "Звичайно, не хотілося їхати зі Львова, але склалася така ситуація в "Карпатах". Тоді у 2013 році всіх футболіс...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...