"Я тобі не дорогенька!": В Україні випустили оригінальні футболки, щоб нагадати Порошенку про неприпустимість сексизму (фото)

Приводом для створення футболок стала прес-конференція глави держави, під час якої він дозволив собі фамільярне звернення до журналістки.

Петро Порошенко. Фото:antikor.com.uaЗ нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок, який Україна та світ офіційно святкують 8 березня, випустили футболки з написом "Я тобі не дорогенька". Про це пише Українська правда. Життя, передають Патріоти України.

Нагадаємо, під час своєї прес-конференції 28 лютого Порошенко запросив журналістку видання "Детектор Медіа" Марину Баранівську провести з ним день, щоб подивитися як він живе.

При цьому президент застосував до журналістки звернення "дорогенька": "Проїдьте, будь ласка, подивіться… Ключова позиція, дорогенька моя, ми маємо змінити з вами країну".

Журналістську спільноту таке звернення обурило.

Дехто порівняв цю фразу зі словами екс-президента Віктора Януковича "Я вам не завидую", яку той озвучив на прес-конференції у 2011 році журналісту Мустафі Найєму.

Дехто вважає це просто панібратством та фамільярністю, ще хтось – сексизмом. Зокрема, останньої думки притримуються журналістка "Громадського радіо" Ліза Кузьменко та медіаекспертка і тренерка з безпеки Інституту Масової Інформації Ірина Земляна.

Саме вони вирішили випустити до 8 березня такі футболки собі та подарувати Марині Баранівській.

"На знак солідарності з журналісткою "Детектору Медіа" та в знак протесту проти сексизму щодо жінок-журналісток, який він транслював на своїй прес-конференції", – пояснила виданню Земляна.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...