"Я воюю, щоб жити!": Україна втратила в зоні АТО ще одного героя - добровольця "Казаха"

Родичі "Казаха" не були проти того, щоб він воював на Донбасі на українській стороні.

Ілюстрація: ЖЖ

У понеділок, 4 грудня, на Донбасі загинув доброволець із Казахстану (позивний "Казах"). Про це написав командир штурмової роти ДУК ПС Дмитро Коцюбайло на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

Бійцю Віктору Матюхіну булв 51 рік. Останнім часом перед тим, як відправитися на Донбас, він проживав у Львові.

"Він переїхав з Казахстану в Україну, вивчив мову. Став на захист нашої країни. Казах був найстаршим бійцем підрозділу. Прикладом для багатьох, мав величезний бойовий досвід. Пройшов довгий бойовий шлях у рядах Першої штурмової роти", - написав вона.

При цьому він процитував найяскравіші слова "Казаха": "Я воюю за Україну не для того, щоб померти! А для того, щоб потім щасливо жити!".

У розпорядження "Обозревателя" потрапило останнє інтерв'ю з бійцем.

"Революція 2014 року на даний момент перемістилася в зону АТО. Всі щирі справжні патріоти вони тут - на передовій", - вірив він.

На його переконання, Росія почала кровопролитну війну проти братнього народу.

"Не будемо говорити, що це АТО. Це - справжня війна з російським агресором. Революція в Україні не закінчиться до тих пір, поки не закінчиться війна", - заявив "Казах".

За його словами, незважаючи на безліч неприємних моментів, він не втрачає оптимізму. "Я вірю, що ми переможемо!" - сказав він.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...