"Я из семьи старообрядцев. Мне не привыкать": Українців обурила істерика парафіянки УПЦ МП, яка не задоволена створенням української православної церкви

Жінка категорично проти зміни Московського патріархату в Україні на Київський.

Ілюстрація:Волинь-нова

У Києві прихожанка одного з храмів Івженко Людмила поскаржилася на перехід церков Московського патріархату до Київського. Вона назвала це "розкольництвом" і заявила, що тепер їй доведеться змінювати церкву. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, чим викликала бурхливе обговорення, передають Патріоти України.

Обурення Івженко викликало те, що у столичному Храмі ікони Казанської Божої Матері молилися за Патріарха Київського і всієї України.

"Я попрощалася з нашим храмом, більше я туди не піду. Сьогодні (23 вересня. — Ред.) батюшка вже служив у славу патріарха Київського і всієї України. Всі церкви тихо і непомітно перейдуть під УПЦ КП, а народ навіть і не помітить. Не буде жодного резонансу, релігійних війн тощо. Буде тихе розкольництво. Я з родини старообрядців. Мені і моїй рідні не звикати", — висловилася парафіянка.

Під постом Івженко знайшлися ті, хто поділяв її думку.

"Цієї неділі на службі згадували Патріарха Київського і всієї України, Філарета. У мене аж коліна підігнулися від несподіванки. А народ ніби й не помітив. А може хто і помітив, але виду не подав", — написала також Івженко.

Однак здебільшого позицію жінки не поділили і зазначили, що перехід храмів у Київський патріархат не є розколом.

"Українська церква повернулася у свою гавань. Я щаслива, що зможу зайти в будь-який храм і помолитися", — написала Тетяна Артемова.

Обговорення поста Людмили Івженко відбувалося не тільки на її сторінці, а й швидко поширилося по мережі. Так, скріншот цього запису опублікував блогер Деніель Родрігез.

"Дочь офицера-старообрядца-двухпёрсточника официально заявляет." - прокоментував допис блогер.

"Так я не зрозуміла, для віруючої людини Бог зміниться? Не плутайте релігію і віру", — зазначила у коментарі Жанна Гук.

Також записом Івженко поділився у Twitter блогер Хр*новий Осіпок. У коментарях користувачі зазначили, що старообрядці, до яких себе зарахувала автор гнівного посту, зазвичай не відвідують традиційні храми Московського патріархату.

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Підстава для визнання непридатним: Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації

вівторок, 23 квітень 2024, 9:55

В Україні продовжується військовий стан, а також проводиться загальна мобілізація. Усі військовозобов'язані зобов'язані пройти Військово-лікарську комісію (ВЛК). Проте існують хвороби хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у З...