Як електрокар Tesla до Марса добирався: Робота автопілота і марсіани (відео)

За всю поїздку екіпаж із двох журналістів і представника ElectroCars, який був за кермом, подолав досить велику відстань і три рази зупинявся на зарядку машини.

На вихідних українці відправили першу Tesla до села Марс Чернігівської області, інформують Патріоти України. Два журналісти видання "Українська правда" поїхали у туди робити репортаж електромобілем Tesla Model S компанії ElectroCars. Заодно вирішили обіграти ситуацію із відправленням Ілоном Маском своєї Tesla на планету Марс рік тому.

"Ідея привезти Tesla в село Марс виникла спонтанно, - розповідає журналіст "Української правди" й ініціатор поїздки Ельдар Сарахман, - Ми з колегою Євгеном Руденком їхали робити репортаж про саме село. Марс знаходиться в Семенівському районі Чернігівської області, за декілька кілометрів від білоруського кордону. Ще декілька років тому там жило 30 людей, зараз – всього 5. Марс більше нагадує хутір, там немає магазинів, аптек, люди живуть із власного господарства. Через декілька років село зникне".

Марсом село назвали за часів СРСР через його віддаленість від обласного центру - від Чернігова добиратися туди 160 кілометрів.

"Багато людей у Марсі і в Семенівці ніколи не чули, ні про Ілона Маска, ні про дослідження Марсу, ні про Tesla, - розповідає журналіст. - Реакція на електромобіль була дуже позитивною – до нас підходили і цікавились люди, декількох ми на ній покатали. Жителі бачили, що ми успішно подолали багато кілометрів на електрокарі і розуміли, що він не відрізняється потужністю від бензинових автомобілів".

За всю поїздку екіпаж із двох журналістів і представника ElectroCars, який був за кермом, подолав 700 кілометрів. Протягом подорожі три рази зупинялися на зарядку машини.

"Це було серйозне випробування електромобіля у суворих умовах, - розповідає співробітник ElectroCars Олександр Поляков. Він їхав за кермом машини впродовж всієї мандрівки. – Раніше пересувався цим електрокаром лише по Києву. Приємною несподіванкою стало те, як машина витримала цю дорогу . Найбільше ям було після того, як проїхали Чернігів. На більшості доріг – лише колії й глибокі калюжі".

Температура не опускалася нижче мінус 2 градусів. Проте через часті пробуксовування батарея Tesla сідала швидше, ніж на сухому асфальті.

"Коли проїхали понад 300 кілометрів і були вже в Чернігівській області, виявилося, що забули кабель для зарядки машини від розетки. Але несподівано швидко вийшли із ситуації. У селі на місцевому сервісі нам допомогли зарядитися, потім заряджалися в Чернігові", - розповідає чоловік.

На деяких ділянках дороги навіть працював автопілот машини, переважно там, де було мінімум снігу й помітна розмітка.

Під час подорожі у Твітер виклали фото електрокара на тлі вказівника з назвою села і позначила власника Tesla Ілона Маска.

"Tesla Model S в українському селі Марс. Як тобі це, Ілон Маск?"

"Вау, круто", - прокоментував Ілон Маск.


У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...