Як мера Києва брудно використали в російських Чебоксарах (відео)

Українські юристи обурені нахабством росіян, але сам Кличко просто висміяв рекламодавців.

У Чебоксарах. Скріншот

У минулий четвер українські телеканали показали сюжет про російські Чебоксари. У місті встановили рекламний щит із зображенням київського мера Віталія Кличка, який став обличчям однієї з місцевих компаній по монтажу натяжних стель. А його цитата - слоганом рекламної кампанії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "ЛІГА.Нет".

У компанії запевняють, що світлина Віталія Кличка не єдина, яка використовується в рекламі. "Він є публічною людиною, фотографія відкритою, тому, наскільки нам відомо, за законами РФ використовувати таке зображення не забороняється. Особа і висловлювання Віталія Кличка часто миготять на телебаченні, тому ми сподіваємося, це дозволить залучити більшу увагу до нашої реклами і до наших послуг", - наводять її аргументацію російські ЗМІ.

Сам Кличко каже, що дізнався про свою участь у рекламній кампанії від представників преси. "Якщо Кличко допомагає монтувати стелі, у мене таке враження, що в Чебоксарах все нормально", - прокоментував столичний мер свою появу на російських білбордах телеканалу Україна. За даними телеканалу, судитися з компанією, яка використала його фото, Кличко не збирається.

Використання публічних осіб для популяризації продукту часте явище. Чи дозволяє українське законодавство використати образи знаменитостей без погодження з ними? Аж ніяк. Замовник реклами повинен отримати згоду на використання фотографії або імені публічної персони. Українське законодавство, а саме ст. 308 Цивільного кодексу України, зобов'язує замовника реклами отримати згоду особи на розповсюдження і будь-яку публікацію його зображення. Згідно ст. 8 Закону України "Про рекламу", рекламодавцю необхідно мати письмову згоду на появу у рекламі зображення та/або імені людини.

"В реальності згода буде викладена на сотнях сторінок контракту, за яким замовник реклами повинен буде виплатити винагороду знаменитості", - каже Дарина Ромащенко, юрист практики інтелектуальної власності компанії Eternal Law. - Очевидно, що недобросовісне використання зображення людини в рекламі є порушенням".

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.