''Як на початку століття'': Синоптик розповіла, якою буде весна в Україні

Весна в Україні буде досить теплою, в порівнянні з попередніми роками, тільки в березні температура буде дещо мінливою. Про це заявила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ Віра Балабух, повідомляють Патріоти України.

Вона надала дані лабораторних спостережень за атмосферою і океаном США, які восени минулого року дали вірний прогноз на зиму в Україні. Однак ці дані ще будуть уточнюватися українським фахівцями.

Синоптик попереджає, що точного прогнозу на довгостроковий період професійні метеорологи не пропонують, але можуть передбачити відхилення від кліматичної норми за певний період.

Так, в дослідженнях американської лабораторії цим періодом є перше десятиліття 21 століття – з 1999 по 2010 рр.

"Якщо ми згадаємо, то в цей період весна у нас була дуже теплою. Найбільш теплим буде березень, середня температура за місяць буде на 1-2 градуси вище в порівнянні з вказаним періодом. Але якщо говорити про березень, то це найбільш мінливий і нестійкий місяць. У минулому році він був досить холодним, а в попередні роки спостерігалися надзвичайно теплі температури, для нього характерна нестійка погода. Але в цілому температура в березні повинна бути такою ж, як на початку цього століття, а на заході України навіть тепліше", – каже Балабух.

"Квітень і травень будуть такими, як на початку століття. Якщо згадаємо, то квітень був досить теплим, і вже в останній декаді місяця температура повітря перевищувала 20-25 градусів", – повідомила Балабух.

Джерело: Обозреватель

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...